Tortulete de post

de amalia01 in Prajituri, 16 Mar 2015 | 1130 vizualizari

 

Cine spunea ca prajiturile de post nu pot fi deliciose?

 

INGREDIENTE

 Blat:

  • 270 g faina
  • 2 linguri de cacao neagra Dr. Oetker
  • 1 lingurita rasa de bicarbnat de sodiu
  • 130 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 400 ml lapte de soia
  • 100 ml ulei

  Umplutura:

  • restul de blat
  • 100 g zmeura
  • 2 lingurite de miere

  Glazura:

  • zmeura
  • ornamente pentru decor
  • glazura de lamaie Dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete de post:

Intr-un castron se amesteca faina, cacaoa si bicarbonatul.


Se adauga zaharul si zaharul vanilat.


Adaugi uleiul si laptele de soia treptat, amestecand continuu cu mana, ca sa nu se formeze cocoloase.


Torni compozitia in tava pentru prajituri unsa cu ulei si tapetata cu faina.


Dai la cuptorul preincalzit, pentru 25 de minute. Verifici cu o scobitoare daca blatul este copt.


Lasi blatul la racit.


Cand este rece il tai cu ajutorul unei forme rotunde cu diametrul de 5 cm( ar trebui sa iti rezulte 12 cercuri), apoi fiecare cerc de blat il tai in doua.


Resturile de blat le sfaramitezi bine cu furculita si le amesteci cu zmeura zdrobita si mierea, pana cand obtii o pasta densa.


Ungi jumatate din cerculetele de blat cu crema si acoperi cu celelate jumatati, presand usor.


Prepari glazura de lamaie conform indicatiilor de pe ambalaj si torni pe tortulete.


Decorezi cu zmeura si ornamente.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

16.03.2015, 21:12

Mmmm, delicioase!

Panacris 1

17.03.2015, 09:03

monik80 1

17.03.2015, 17:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu halva de post