Desert placinta cu mere (de post)

de cristinutanicolita in Dulciuri, 26 Mar 2017 | 524 vizualizari

 

Retete de post economice 

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 3 lg zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 250 g margarina
  • umplutura:
  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere (de post):

Curatam, spalam si dam pe razatoare merele. Le calim impreuna cu zaharul scade siropul. La sfarsit, adaugam scortisoara dupa gust si lasam merele sa se răcească.


Dam drumul la cuptor.


Punem faina intr-un bol, adaugam sarea si margarina si framantam până obținem un aluat nisipos. Adăugăm și restul ingredientelor si framantam un aluat elastic si nelipicios.


Împărțim aluatul in 2 parti egale si intindem 2 foi.


Tapetam o tava cu hartie de copt.


Punem o foaie, intindem merele si punem si cealalta foaie. Lipim marginile prajiturii si bagam tava in cuptor la foc mediu, cca. 40 min.


Rece, o pudram cu zahar.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

kytz 1

26.03.2017, 22:14

Servesc și eu!

oanapl 1

27.03.2017, 12:39

As manca si eu o feliuta!

Gherca Daniela 1

27.03.2017, 16:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos