Pasca fara aluat

de ilinca_rox in Dulciuri, 22 Apr 2014 | 6509 vizualizari

 

Este prima data cand pregatesc pasca si sunt foarte multumita de rezultat. Am ales metoda usoara de a pregati, adica fara aluat, pentru a nu da gres din prima. Pentru reteta m-am inspirat de la voi, dragi bucatarasi. Am citit initial una din retetele care au fost la concurs, apoi am gasit o reteta video, apoi v-am luat la rand, am dat la "cautare retete" si care imi facea cu ochiul, mai citeam putin. Am apelat pana si la telefon si am sunat-o pe Deyutzky sa imi dea niste detalii de la reteta ei. Intr-un final le-am combinat si am adaptat dupa ingredientele pe care le-am avut.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza proaspata
  • 400 gr smantana
  • 6 oua
  • 100 gr unt sau margarina
  • 200 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 2 esente de lamaie
  • o esente de rom
  • 100 gr stafide
  • 50 gr biscuiti macinati
  • un praf de sare
  • un sfert de lingurita praf de copt
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat:

Pentru inceput lasam stafidele la umflat intr-un castronel cu putina apa si o esenta de rom.

Intr-un bol mare punem oualele, adaugam zaharul si le mixam bine, pana se topeste zaharul. Adugam branza maruntita cu ajutorul unei furculite,  untul/margarina la temperatura camerei si omogenizam bine amestecul. Adaugam faina treptat, praful de copt si un varf de cutit de sare. La final adaugam smantana, stafidele scurse bine de apa si esenta de lamaie. Tapetam o tava (eu am folosit una rotunda de 28 cm) cu hartie de copt peste care adaugam un strat subtire de biscuiti pisati. Punem compozitia in tava si o dam la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute, la foc mediu. Pasca se scoate din tava cand se raceste. Se orneaza cu zahar pudra, dupa preferinta.

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

daca branza nu este proaspata, se lasa la desarat in apa

2

pentru un gust si mai intens, in compozitie se poate adauga si coaja rasa de lamaie

3

daca nu aveti biscuiti, tapetati tava/hartia de copt cu faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac pas cu pas (reteta video)