Desert placinta cu smantana si vanilie

de RuxyRux in Dulciuri, 2 Noi 2017 | 8090 vizualizari

 

"Tarte si placinte rumenite si iscusite"
E vremea placintelor aromate!
O placinta la cuptor, minunat de delicioasa, alaturi de o cana cu lapte cald sau batut!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg smantana
  • 3/4 pachet de foi de placinta
  • vanilie dupa gust
  • 300 gr. zahar
  • 300 ml lapte dulce
  • 100 gr. faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita turmeric pentru culoare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu smantana si vanilie:

O placinta fiarta in lapte, la cuptor.

Se infierbanta laptele la foc mic.

In tava se pune putin lapte fierbinte, se asaza foile desfacute in trei, cat sa acopere tava.

Se amesteca smantana, ouale, zaharul, vanilia, turmericul, se omogenizeaza, se pune cam 3/4 din compozitie in tava, se aduc foile peste umplutura, iar deasupra si usor pe margine, se adauga laptele fierbinte, apoi se pune si restul de umplutura.

Placinta se fierbe in lapte la cuptor, pana se rumeneste si se umfla.

Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar...cred ca va imaginati ca noi am mancat-o calda, prea mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu smantana si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gem de macese