Desert placinta greceasca

de MotanLaOale in Dulciuri, 22 Iul 2014 | 34782 vizualizari

 

Foarte simplu de facut si foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi placinta
  • 300 g iaurt grecesc
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 150 ml ulei de masline
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Sirop:
  • 6 linguri zahar
  • 500 ml apa
  • 1 lamaie
  • esenta de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta greceasca:

Foile se dezgheata si se rup bucatele mici.


Se mixeaza ouale cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat.


Se adauga iaurtul si foile rupte si se amesteca bine cu o spatula.


Se tapeteaza o tava (20x30 cm) cu ulei si faina. Daca se foloseste un vas de iena nu trebuie uns cu nimic.


Se toarna compozitia in tava si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute.


Pentru sirop se caramelizeaza 6 linguri de zahar si se sting cu 500 ml apa. Atentie la aburi!


Se pune coaja de lamaie si lasam pe foc sa se topeasca tot zaharul.


Se da deoparte si se pune zeama de lamaie si esenta de lamaie.


Se lasa sa se racoreasca.


Cand placinta este gata si rumenita frumos se scoate din cuptor si se toarna deasupra siropul de zahar ars.


Se lasa sa se absoarba siropul si sa se raceasca.


Se portioneaza rece.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Bucatile de foi rupte se incorporeaza pe rand sa nu se stranga cocolos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta greceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

MotanLaOale 1

30.07.2014, 20:54

alilianaa 1

08.09.2014, 17:18

Acum am venit sa comentez...,,excelenta" e putin spus...am pus-o la favorite, am si probat-o.... minunata!

MotanLaOale 1

08.09.2014, 18:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Sirop de menta