Desert placinta greceasca

de MotanLaOale in Dulciuri, 22 Iul 2014 | 50505 vizualizari

 

Foarte simplu de facut si foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi placinta
  • 300 g iaurt grecesc
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 150 ml ulei de masline
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Sirop:
  • 6 linguri zahar
  • 500 ml apa
  • 1 lamaie
  • esenta de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta greceasca:

Foile se dezgheata si se rup bucatele mici.

Se mixeaza ouale cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat.

Se adauga iaurtul si foile rupte si se amesteca bine cu o spatula.

Se tapeteaza o tava (20x30 cm) cu ulei si faina. Daca se foloseste un vas de iena nu trebuie uns cu nimic.

Se toarna compozitia in tava si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute.

Pentru sirop se caramelizeaza 6 linguri de zahar si se sting cu 500 ml apa. Atentie la aburi!

Se pune coaja de lamaie si lasam pe foc sa se topeasca tot zaharul.

Se da deoparte si se pune zeama de lamaie si esenta de lamaie.

Se lasa sa se racoreasca.

Cand placinta este gata si rumenita frumos se scoate din cuptor si se toarna deasupra siropul de zahar ars.

Se lasa sa se absoarba siropul si sa se raceasca.

Se portioneaza rece.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Bucatile de foi rupte se incorporeaza pe rand sa nu se stranga cocolos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta greceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

MotanLaOale 1

30.07.2014, 20:54

alilianaa 1

08.09.2014, 17:18

Acum am venit sa comentez...,,excelenta" e putin spus...am pus-o la favorite, am si probat-o.... minunata!

MotanLaOale 1

08.09.2014, 18:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Savarine