Desert placinta greceasca cu portocale si iaurt - Portokalopita

de Merisor in Prajituri, 15 Feb 2019 | 6377 vizualizari

 

Atât de gustoasă, aromată și răcoroasă este această Plăcintă grecească cu portocale și iaurt - Portokalopita, că după ce se termină prima tavă, te gândești imediat dacă mai ai ingredientele necesare pentru a o repeta.
Și se prepară foarte ușor, cu ingrediente puține și la îndemâna tuturor.
O prepar foarte des vara, pentru că este foarte bună servită rece, scăldată în mult sirop aromat, dar nici iarna nu-i de abandonat!

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tavă de 23/36 cm:
  • 1 pachet de foi de plăcintă( 400 gr)
  • 5 ouă
  • 300 gr iaurt grecesc
  • 1 pachet praf de copt
  • 100 gr zahăr
  • un praf de sare
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • coaja rasă de la o portocală
  • Sirop:
  • suc proaspăt de la 2 portocale( aprox. 300 ml)
  • coaja rasă de la o portocală
  • 300 ml apă
  • 100 gr zahăr
  • 50 gr zahăr vanilat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta greceasca cu portocale si iaurt - Portokalopita:

Foile de plăcintă le desfacem, le răsfirăm într-o tavă și le lăsăm la uscat, 2-3 ore la loc cald. La sfărâmăm, apoi, în bucăți mai mici, direct în tavă. Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoicu zahărul, până devin spumoase. Adăugăm coaja de portocală, uleiul, iaurtul în care dizolvăm praful de copt și omogenizăm compoziția. Turnăm compoziția peste foile de plăcintă din tavă și lăsăm foile să se hidrateze 10 minute. Între timp, preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Coacem minunata plăcintă grecească cu portocale și iaurt pentru 30-35 de minute la 180 de grade, apoi o lăsăm să se răcească în tavă.

Pentru prepararea siropului, punem apa împreună cu sucul de portocale, coaja rasă și tot zahărul la fiert. Amestecăm până la topirea zahărului și lăsăm siropul să fiarbă 2-3 minute, apoi îl dăm la rece.

Când portokalopita s-a răcit, o tăiem în cuburi și turnăm siropul peste ea. O dăm imediat la rece și o lăsăm să se hidrateze cel puțin o oră, apoi o putem servi cu poftă, alături de cei dragi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta greceasca cu portocale si iaurt - Portokalopita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rahela Velicu 1

18.02.2019, 12:46

O ador!

kytz 1

19.02.2019, 06:39

Ce delicioasă trebuie să fie!

dantes 1

17.05.2019, 08:07

Am sa o incerc si eu

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu iaurt si sirop de portocala