Desert placinta pufoasa cu mere de post

de Nadyne in Prajituri, 21 Mar 2017 | 787 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 150-200 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 100 g zahar +cateva linguri pentru umplutura(putem folosi alb sau brun)
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 mere medii
  • scortisoara
  • 1 lingura miere, pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta pufoasa cu mere de post:

Amestecam faina cu drojdia uscata, zaharul si coaja de lamaie, apoi adaugam treptat apa. Framantam, punem esenta de vanilie, iar cand aluatul incepe sa aibe consistenta, adaugam cate putin uleiul. Framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele si obtinem o coca neteda, nelipicioasa, buna de modelat.


Lasam aluatul, acoperit, la dospit o jumatate de ora.


Merele se spala (cine doreste le poate curate de coaja) si se taie cu ajutorul unui dispozitiv special sau manual, in 8 bucati. Cateva linguri cu zahar se amesteca intr-un castron cu scortisoara.


Intindem foaie din aluatul dospit pe blatul de lucru uns cu ulei si decupam cercuri. Pe fiecare cerc, asezam cate o felie de mar, data in prealabil prin zahar si scortisoara. Lipim marginile fiecarui cerc si le asezam intr-o forma tapetata cu hartie de copt.


Mai lasam placinta sa cresca 10-15 minute, ungem cu ulei, apoi introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 30-35 minute, pana se rumeneste frumos.


Fierbinte, se unge cu miere (1 lingura de miere dizolvata in 2 linguri apa).


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta pufoasa cu mere de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Nadyne 1

21.03.2017, 22:57

Va astept cu mare drag!

dantes 1

22.03.2017, 16:09

Buna!

kytz 1

26.03.2017, 23:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

pe 14.12 la 23:04

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura felii de London