Caramel Chew Bars

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Dec 2010 | 4058 vizualizari

 

Ceva gen Twix, Snickers & co. :D

 

INGREDIENTE

  • 1 cup unt moale (200 g)
  • 1/4 cup zahar (50 g)
  • 1/2 lgt esenta de vanilie
  • 1 1/3 cup faina (180 g)
  • 1 cup biscuiti digestivi pisati
  • 400 gr caramele de vanilie
  • 1/3 cup lapte evaporat -> eu l-am inlocuit cu smantana pentru frisca (80 ml)
  • 1 1/2 cup ciocolata cu lapte (300 g)
  • 2 lg margarina Rama
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramel Chew Bars:

Cuptorul se incalzeste la 180C. Tapetam o tava de 30cm x 20cm.

Mixam bine untul pana devine cremos, apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie. Cand s-a omogenizat turnam faina amestecata cu biscuitii, apoi punem compozitia in tava. Tava se tine in cuptor cca 15min, pana se rumeneste.

Pe baie de aburi, caramelele si laptele/smantana pentru frisca se topesc. Turnam caramelul fierbinte peste crusta si dam tava din nou la cuptor pana cand incep sa apara balonase :P, cca 8 minute

Tot pe baie de aburi se topeste ciocolata in margarina, apoi se lasa la racit putin. Cand caramelul s-a racit turnam ciocolata si ducem tava la loc racoros sa se intareasca glazura de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Caramel Chew Bars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Caramel Chew Bars-0
Caramel Chew Bars-1
Caramel Chew Bars-2
Caramel Chew Bars-3
Caramel Chew Bars-4

COMENTARII (7)

mena29

mena29 1

26.12.2010, 16:38

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

26.12.2010, 23:24

Deliciosssss

LUK

LUK 1

27.12.2010, 14:44

super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!