Chocolate cake Julia Child

de Adinuta in Prajituri, 23 Feb 2012 | 2863 vizualizari

 

Marti a fost o zi buna :) Atat de buna incat am avut un super chef de ceva dulce si de multa vreme imi cam statea mie ca un pitic pe creier reteta ciocolatoasa pe care am vazut-o in filmul Julie and Julia. Si chiar e foarte buna! E usor umeda, cu gust aromat de migdale ... are ciocolata si cafea ... ce sa-ti mai doresti? De altfel citesc acum autobiografia Juliei "My life in Paris" si ma distreaza teribil, cred ca era o femeie grozava si super recomand sa o cititi! De altfel, o sa-i caut cartea de retete, pentru ca am impresia ca e bine scrisa. Sper sa va placa si voua desertul.

 

INGREDIENTE

  • 114 grame unt (jumatate cana – eu am taiat din ochi)
  • 2/3 cana plus o lingura zahar
  • 3 oua mari
  • Un praf de sare
  • 113 grame ciocolata semi-dulce, topita in 2 linguri de rom sau cafea proaspat facuta
  • 1/3 cana migdale macinate
  • ¼ lingurita extract migdale
  • ¾ cana faina de grau
Topping:
  • 30 grame ciocolata
  • O lingura rom sau cafea proaspat facuta
  • 3 linguri unt moale, nesarat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate cake Julia Child:

Pasul 1: Se tapeteaza cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Untul tinut la temperatura camerei (mie mi-a bagat careva untul inapoi la frigider si l-am dat la microunde) se freaca bine folosind mixerul impreuna cu 2/3 cana zahar. Cand zaharul se topeste in mare parte se adauga galbenusurile, unul cate unul in compozitie.


Pasul 2: Intre timp se topeste ciocolata cu doua linguri de cafea proaspat facuta sau cu rom. Eu le-am pus intr-un bol aproape un minut la microunde si apoi am amestecat bine. Cat ciocolata se raceste putin, se bat albusurile spuma, intai cu un praf de sare, apoi adaugand si o lingura de zahar. Se incorporeaza ciocolata in unt, apoi migdalele macinate si extractul de migdale. Se adauga apoi ¼ din albusurile batute si se incorporeaza usor cu o spatula de lemn. Apoi inca 1/3 din albusurile ramase. Apoi se cerne 1/3 de faina si se incorporeaza. Apoi albusuri si faina de doua ori din fiecare, alternand, amestecand usor de fiecare data.


Pasul 3: Se pune blatul in tava tapetata si se da la cuptorul preincins la 170 de grade timp de 25 de minute. Centrul poate parea un pic crud, asa trebuie sa iasa. Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca.


Pasul 4: Se pregateste crema de imbracat amestecand ciocolata cu rom sau cafea si o lingura de unt. Eu am facut o cantitate dubla de crema. Se imbraca tortuletul in crema si apoi se savureaza feliuta cu feliuta. Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate cake Julia Child" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Dana_Retetegg 1

26.02.2012, 17:29

MotanLaOale 1

28.02.2012, 09:41

buna buna

VERONICA2607 1

09.03.2012, 17:38

foarte buna!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Guguluf aromat cu stafide