Prăjitură marmorată cu caise şi cremă de zmeură

de diaconta in Prajituri, 5 Aug 2014 | 2403 vizualizari

 

Pentru acest week-end vroiam o prăjitură simplă,dar musai să fie cu fructe.Si cum caisele îmi plac foarte mult,am zis că e potrivit să le folosesc.dar cum zmeura este marea mea iubire,am completat gustul minunat al pandişpanului cu o cremă de zmeura.Blatul pufos,gustul acrisor al caiselor au fost completate minunat de crema dulce aromată de zmeură.
Pentru blat am folosit o reţetă cu albuşurile „opărite” cu sirop de zahăr,reţetă pe care v-o recomand cu drag,va ieşi o minunăţie de prăjitură.
Modul de preparare este foarte simplu,pentru unele ingrediente,cantităţile se măsoară cu cana,dar ca să nu isc comentarii fără sens,am cântărit şi am scris echivalentul în grame.
Ca un punct de vedere personal,consider că o reţetă are aceeaşi sorţi de izbândă chiar daca unitatea de măsură este cana sau lingura,ideea este să avem aceeaşi unitate de măsură şi să păstrăm proporţiile menţionate în reţeta respectivă.
Să vă povestesc şi cum am pregătit bunatate de prăjitură,care s-a mâncat cam la fel de repede cum s-a pregătit.Nu am poze prea reuşite pentru că nu am fost prea inspirată în ultimul timp.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat (am folosit o tava de 32x22 cm):
  • 4 oua
  • 1 cana zahar = 230 g
  • 5 linguri apa
  • Zeama de la jumatate de lamâie
  • 1 cana faina=150 g plus inca o lingura daca este cazul
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Un praf de sare
  • Aproximativ 800 g caise
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichida (Hulala am folosit eu)
  • 1 lingura smântâna grasa
  • 3 linguri gem de zmeura
  • Pentru decor:
  • Ciocolata razuita
  • Bilute de ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură marmorată cu caise şi cremă de zmeură:

Pentru început am pregatit blatul.


Am separat albusurile de galbenusuri.


Intr-o cratita am pus zaharul cu cele 5 linguri de apa si zeama de lamâie.


Cât timp am mixat albusurile cu un praf de sare(de fapt,eu prefer sa le bat cu telul spirala),am pus sa fiarba siropul de zahar.Acesta va avea consistenta mierii când este gata.


Când am obtinut o spuma ferma din albusuri,am turnat siropul fierbinte în fir subtire,mixând în continuare.


Am obtinut o spuma consistenta si lucioasa.


Am adaugat galbenusurile pe rând ajutându-ma de un tel.


Apoi am încorporat faina amestecata cu praful de copt si la final uleiul.


O parte din compozitie am amestecat-o cu cacao.


Caisele le-am spalat si le-am scos sâmburii.Eu am preferat sa nu le pun cu zahar,dar daca nu va place gustul lor acrisor dupa ce se coc,puteti sa le dati prin zahar.


In tava am pus hârtie de copt si am pus alternativ cele doua compozitii.


Am asezat deasupra caisele.


Am pus tava la cuptor,primele 15 minute la 200 de grade,apoi am redus focul la 180 de grade.Am mai lasat înca 25 de minute.


Este util însa sa verificati cu o scobitoare dupa 30-35 de minute daca este copt.


Am lasat blatul sa se raceasca,între timp am pregatit crema.


Am mixat frisca si am amestecat-o cu gemul de zmeura.


Am pus crema peste prajitura si apoi am razuit ciocolata si am decorat cu bombonele.


Se lasa la frigider cel putin o ora.Este mult mai gustoasa rece.


Poftă bună !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură marmorată cu caise şi cremă de zmeură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Pushaa 1

06.08.2014, 13:05

Lavinia 1

06.08.2014, 19:13

arata minunat

Panacris 1

12.08.2014, 16:01

Deelliiicciiooaassă!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ciocolatoasa cu fructe de padure