Prăjitură marmorată cu caise şi cremă de zmeură

de diaconta in Prajituri, 5 Aug 2014 | 2018 vizualizari

 

Pentru acest week-end vroiam o prăjitură simplă,dar musai să fie cu fructe.Si cum caisele îmi plac foarte mult,am zis că e potrivit să le folosesc.dar cum zmeura este marea mea iubire,am completat gustul minunat al pandişpanului cu o cremă de zmeura.Blatul pufos,gustul acrisor al caiselor au fost completate minunat de crema dulce aromată de zmeură.
Pentru blat am folosit o reţetă cu albuşurile „opărite” cu sirop de zahăr,reţetă pe care v-o recomand cu drag,va ieşi o minunăţie de prăjitură.
Modul de preparare este foarte simplu,pentru unele ingrediente,cantităţile se măsoară cu cana,dar ca să nu isc comentarii fără sens,am cântărit şi am scris echivalentul în grame.
Ca un punct de vedere personal,consider că o reţetă are aceeaşi sorţi de izbândă chiar daca unitatea de măsură este cana sau lingura,ideea este să avem aceeaşi unitate de măsură şi să păstrăm proporţiile menţionate în reţeta respectivă.
Să vă povestesc şi cum am pregătit bunatate de prăjitură,care s-a mâncat cam la fel de repede cum s-a pregătit.Nu am poze prea reuşite pentru că nu am fost prea inspirată în ultimul timp.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat (am folosit o tava de 32x22 cm):
  • 4 oua
  • 1 cana zahar = 230 g
  • 5 linguri apa
  • Zeama de la jumatate de lamâie
  • 1 cana faina=150 g plus inca o lingura daca este cazul
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Un praf de sare
  • Aproximativ 800 g caise
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichida (Hulala am folosit eu)
  • 1 lingura smântâna grasa
  • 3 linguri gem de zmeura
  • Pentru decor:
  • Ciocolata razuita
  • Bilute de ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură marmorată cu caise şi cremă de zmeură:

Pentru început am pregatit blatul.

Am separat albusurile de galbenusuri.

Intr-o cratita am pus zaharul cu cele 5 linguri de apa si zeama de lamâie.

Cât timp am mixat albusurile cu un praf de sare(de fapt,eu prefer sa le bat cu telul spirala),am pus sa fiarba siropul de zahar.Acesta va avea consistenta mierii când este gata.

Când am obtinut o spuma ferma din albusuri,am turnat siropul fierbinte în fir subtire,mixând în continuare.

Am obtinut o spuma consistenta si lucioasa.

Am adaugat  galbenusurile pe rând ajutându-ma de un tel.

Apoi am încorporat faina amestecata cu praful de copt si la final uleiul.

O parte din compozitie am amestecat-o cu cacao.

Caisele le-am spalat si le-am scos sâmburii.Eu am preferat sa nu le pun cu zahar,dar daca nu va place gustul lor acrisor dupa ce se coc,puteti sa le dati prin zahar.

In tava am pus hârtie de copt si am pus alternativ cele doua compozitii.

Am asezat deasupra caisele.

Am pus tava la cuptor,primele 15 minute la 200 de grade,apoi am redus focul la 180 de grade.Am mai lasat înca 25 de minute.

Este util însa sa verificati cu o scobitoare dupa 30-35 de minute daca este copt.

Am lasat blatul sa se raceasca,între timp am pregatit crema.

Am mixat frisca si am amestecat-o cu gemul de zmeura.

Am pus crema peste prajitura si apoi am razuit ciocolata si am decorat cu bombonele.

Se lasa la frigider cel putin o ora.Este mult mai gustoasa rece.

Poftă bună  !!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură marmorată cu caise şi cremă de zmeură-0
Prăjitură marmorată cu caise şi cremă de zmeură-1
Prăjitură marmorată cu caise şi cremă de zmeură-2
Prăjitură marmorată cu caise şi cremă de zmeură-3
Prăjitură marmorată cu caise şi cremă de zmeură-4
Prăjitură marmorată cu caise şi cremă de zmeură-5
Prăjitură marmorată cu caise şi cremă de zmeură-6
Prăjitură marmorată cu caise şi cremă de zmeură-7

COMENTARII (20)

Pushaa

Pushaa 1

06.08.2014, 13:05

 Lavinia

Lavinia 1

06.08.2014, 19:13

arata minunat

Panacris

Panacris 1

12.08.2014, 16:01

Deelliiicciiooaassă!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!