Desert placinte cu mere, smochine si nuci

de xana in Dulciuri, 13 Noi 2017 | 223 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • cca 450 gr aluat de foietaj
  • 3 mere
  • 150 gr smochine uscate
  • 50 gr miez de nuca
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingura margarina
  • un praf scortisoara
  • un praf cardamom
  • sucul de la o lamaie
  • un praf de sare
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte cu mere, smochine si nuci:

Merele curatate de coaja se taie in cubulete mici, iar smochinele in 4.


Se pun intr-o tigaie impreuna cu zaharul, margarina, sucul de lamaie, cardamomul, scortisoara si un praf de sare. Se tin la foc mic pana merele se inmoaie, iar daca este necesar, se adauga putina apa (smochinele vor trage mult din sucul merelor).


Separat, nucile se rumenesc usor intr-o tigaie, apoi se taie marunt.


Cand fructele sunt gata, le amestecam cu nuca.


Din aluatul de foietaj, se taie cercuri la aceiasi marime (mi-au iesit 20 de cercuri cu diametrul de cca 8cm), iar pe jumatate din ele, se pune cate o lingura cu varf de umplutura. Marginile se ung putin cu galbenus pentru a se lipi mai bine. Se acopera cu restul de cercuri de aluat, apasand usor pe margini si se decoreaza dupa bunul plac cu resturile de aluat.


Se unge apoi cu galbenus de ou si se dau la cuptor la 200ºC, pana se rumenesc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte cu mere, smochine si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

kytz 1

15.11.2017, 09:38

Delicioase!!!

RuxyRux 1

15.11.2017, 22:33

Superbe!

xana 1

15.11.2017, 23:24

Multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura (pasca) cu branza si ciocolata