Desert placinte poale-n brau

de Ina in Dulciuri, 9 Apr 2016 | 33892 vizualizari

 

La cat sunt de bune, n-au nevoie de nicio introducere!
Urmati reteta si va veti convinge!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 700 gr faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 150 ml iaurt gras
  • 2­-3 linguri ulei de masline
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 10 g drojdie uscata

Umplutura:

  • 500 g branza proaspata de vaci
  • 100 g branza framantata ( sau telemea de vaca sau oaie data pe razatoare )
  • 4­-5 linguri de zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • esenta de vanilie

Uns:

  • 1 galbenus
  • 2-­3 linguri lapte

Decor:

  • zahar pudra vanilat
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte poale-n brau:

Aluat: Ingredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine ( intai lichidele si la final ingredientele solide) si am setat masina pe programul de framantare si dospire. Bineinteles ca puteti framanta aluatul si cu mana sau cu un robot de bucatarie.

Umplutura: Intr-un castron am amestecat cele doua tipuri de branza cu zaharul, vanilia, ouale si smantana. Am oogenizat bine compozitia.

Cand aluatul a crescut, l-­am rasturnat pe masa de lucru infainata si am inceput sa rup din el bucati pe care le-am intins cu sucitorul formand dreptunghiuri groase de jumatate de centimetru. 

Fiecare foaie de aluat am portionat-o cu cutitul in patrate de cca 15/15 cm in mijlocul carora am pus gramajoare din compozitia de branza cu ou. Colturile patratului le-am adus spre centru peste gramajoara de branza, unindu-le prin presare usoara pentru a nu curge umplutura la copt. 

In tava tapetata cu hartie de copt am asezat placintele lasand intre ele spatiu suficient, apoi le-am acoperit cu un prosop si le-am lasat sa creasca la loc cald 30 de minute.

Dupa ce au crescut le-am uns cu galbenusul de ou amestecat cu 2-3 linguri cu lapte si le-am copt la foc mic pana s-au rumenit frumos (maxim 25-30 minute, la 180 de grade, in functie de grosimea aluatului). 

Scoatem placintele din tava si le pudram cu zahar si servim.

TIPS-URI

1

Numarul de portii depinde de marimea poalelor in brau.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Băscuţe cu brânză şi stafide