Desert placintele cu mere si foietaj

de Catalina L in Dulciuri, 21 Dec 2018 | 2714 vizualizari

 


Astazi va invit un Anglia in universul scriitoarei mele preferate Jane Austen.
Iata o reteta servita la ora de ceai in casa lui Jane, facuta cu mere, marmelada de portocale si parfumata cu scortisoara si coaja de lamaie. Totul era copt intr-un aluat fraged ca o placinta.
Martha Lloyd era o prietena draga a familiei lui Jane Austen.
Ea a adunat timp de mai multi ani scrisorile primite de la Jane si a notat retele gatite si servite la mesele familiei Austen. Aceste retete au fost apoi publicate in cartea  A Jane Austen Household Book de catre Deidre Le Faye, specialista de renume a vietii si operei lui Jane Austen.
Iata deci o reteta din aceasta carte, seamana un pic cu un  strudel dupa mine :) dar englezii o numesc  Apple Puff Pastry.
Combinatia mere si marmelada de portocale este minunata, incercati este delicioasa si originala.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/placintele-cu-mere-si-foietaj-jane.html

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj dreptunghiular
  • 450 g de mere (2-3 mere)
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 lingura de coaja rasa de lamaie bio
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 2 linguri bune de marmelada de portocale
  • 2 linguri de zahar brun, zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placintele cu mere si foietaj:

Curatati si dati merele pe razatoare.

Gatiti-le timp de 10 minute cu zaharul , scortisoara si coaja de lamaie.

Ladati sa se raceasca complet. Adaugati 1 lingura buna de marmelada si amestecati.

Incalziti cuptorul la 200°C.

Puneti hartie de copt pe o placa marisoara .

Etalati aluatul foietaj pe o suprafata fainata sau pe o hartie de copt.

Taiati-l in 12 patrate de 8 cm.

Puneti piureul de mere scurs in centrul fiecarui patrat.

Pliati marginile paralele si formati un dreptungi lung. Sudati aluatul.

Le puteti unge cu lichidul lasat de merele scurse.

Presarati deasupra zahar brun.

Cu un cutit taiati aluatul la suprafata.

Puneti placintelele pe placa acoperita cu hartie de copt.

Coaceti timp de 20 à 25 minute.

Incalziti o lingura de marmelada cu o lingura de apa, amestecati.

Cu un penson ungeti placintelele calde cu marmelada de portocale.

Decorati sau nu cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placintele cu mere si foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu iaurt si fructe tropicale