Desert prajitura Alba ca zapada

de katty in Prajituri, 2 Iul 2018 | 12853 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foi:
    • 12 linguri apa
    • 12 linguri zahar
    • 12 linguri ulei
    • 2 oua intregi
    • coaja rasa de la o lamaie
    • 1 plic praf de copt
    • 1 lingurita bicarbonat
    • un praf de sare
    • faina cat cuprinde
    crema:
    • 600 ml lapte
    • 150gr faina
    • 200 gr zahar
    • coaja si zeama de la o lamaie
    • 250 gr unt
    • nuca de cocos fulgi pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Alba ca zapada:

Punem intr-o craticioara apa si zaharul. Punem la foc si amestecam pana zaharul se topeste. Dam jos si lasam sa se raceasca. Adaugam uleiul, ouale, coaja rasa de lamaie, sarea si incepem sa punem faina. Dupa ce am pus 300 gr faina, punem praful de copt si bicarbonatul stins cu o lingurita zeama de lamaie. Punem in continuare faina pana obtinem un aluat nelipicios care se intinde usor.

Impartim aluatul ijn 4 parti egale. Intindem fiecare foaie pe hartie de copt, o intepam cu o furculita din loc in loc si o coacem pe fundul unei tavi. Coacem pe rand toate foile pana incep sa se rumeneasca usor.

Pentru crema punem intr-o craticioara laptele si zaharul. Punem faina intr-un castron si adaugam cate 1 lingura lapte rece (din cei 600 ml) pana se omogenizeaza. Amestecam bine sa nu fie cocoloase si turnam peste restul de lapte.

Punem vasul la foc mic si fierbem amestecand continuu pana se ingroase. Dam jos si  adaugam 50 gr unt si amestecam energic pana se incorporeaza. Lasam sa se raceasca, apoi punem zeama si coaja de lamaie.

Mixam restul de unt, apoi adaugam cate putina crema in el pana incorporam toata crema. Montam prajitura alternand foile cu crema. Peste ultimul rand de crema presaram fulgi de cocos. Dam prajitura la rece pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura cu mere si nuca (de post)