Fursecuri cu stafide şi ciocolată

de ionix in Prajituri, 4 Ian 2011 | 3565 vizualizari

 

reţeta o am de la soacră-mea...

 

INGREDIENTE

  • circa 200 ml ulei
  • 200 g zahăr
  • 3 ouă
  • două albuşuri
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat
  • 3 linguri cu rom
  • esenţă de migdale
  • 200 g stafide
  • 200 g ciocolată
  • două linguri cu unt
  • circa 800 g făină (făina diferă în funcţie de cum este absorbită)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu stafide şi ciocolată:

Stafidele se pun la înmuiat cu romul şi esenţa de migdale.


Într-un vas puneam: zahărul, uleiul, ouăle şi zahărul vanilat.


Amestecă foarte bine, până se topeşte zahărul.


Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi se încoporează în restul compoziţie.


Se toarnă făina în ploaie pentru a nu face cocoloaşe şi se amestecă bine.


Se pune făină până când faci un aluat gros dar foarte lipicios. (a se vedea în poză).


Adăugăm şi stafidele iar apoi amestecăm bine.


Pe o tavă punem hârtie de copt şi încingem cuptorul.


Umplem câte o linguriţă cu aluat şi punem din loc în loc pe tavă.


Băgăm tava în cuptor şi lăsam la foc potrivit până vedem că s-i rumenit puţin pe margini.


Le dăm să se răcească şi topim ciocolata cu untul.


Punem ciocolată pe fiecare fursec răcit şi apoi servim.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu stafide şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Miha 1

05.01.2011, 10:22

"punctele alea de suspensie dupa "soacra-mea" , parca suna a dezamagire "

ionix 1

05.01.2011, 10:30

Miha... shhhhhhhhhhhhhht, să nu afle ştiu eu cine

kamy 1

05.01.2011, 19:59

fiecare fursec in parte l-ai ornat?? ai facut multe?
da ai rabdare nu gluma 5f

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu miere ( turta dulce )