Desert prajitura Alba ca zapada

de claudiaO in Prajituri, 8 Ian 2019 | 2979 vizualizari

 

Atât de draga imi este prăjitură asta, imi aduce aminte de copilarie.
 

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 3 galbenusuri
  • Un praf de sare
  • Faina in jur de 700 g
  • 1 plic de amoniac
  • 1 vârf de linguriță de bicarbonat
  • Pentru crema:
  • 1,2 l lapte dulce
  • 10 linguri faina
  • 1-2 lamai- zeama si coaja
  • Zahar vanilat burbon
  • 7-8 linguri zahar tos -dupa gust
  • 300 g unt 82% grăsime
  • Zahar pudră vanilat pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Alba ca zapada:

Gălbenușurile le frecam putin cu sarea, uleiul si zahărul. Adăugăm laptele si amoniacul+bicarbonatul stinse în 3 lingurite otet si apoi faina. Framantam o coca elastică. Lăsăm să se odihnească la rece 30 minute.

Între timp ne apucăm de crema; amestecăm faina cu zaharul si cateva linguri de lapte rece. Restul de lapte il punem la foc. Cand e aproape de fierbere , punem amestecul  de faina si zahar si fierbem cca 2-3 minute, pana obtinem o budinca.  Acoperim cu folie sa nu faca crusta, si lăsăm să se răcească. Untul moale il adăugăm in budinca racita, adăugăm zeama si coaja de lămâie după gust( mie mi-a plăcut mai acrisoara) si 2-3 plicuri zahar vanilat.

Coca o împărțim în 3 și întindem foile cat putem de subtiri. Punem aluatul pe fundul tavii, acoperit cu hartie de copt si dam la cuptor 7-10 minute pana se rumenesc usor la capete. Lăsăm să se răcească, apoi umplem foile cu crema obținută.  Punem peste prăjitură un fund gros de lemn si ceva greutati pana a doua zi pentru fragezire.  Tăiem prajitura in pătrate, romburi,triunghiuri...cum ne place...si o pudră din abundență cu zahar aromat cu vanilie.

Servim cu plăcere lângă o cana cu cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Krapfen cu crema pasticcera