Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici

de laylalala in Prajituri, 2 Oct 2010 | 15226 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 200 gr faina
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita praf de copt
  • 60 gr zahar pudra
  • 70 gr unt rece, taiat cubulete
  • 1 ou

Umplutura

  • 500 gr branza de vaci grasa
  • 150 gr iaurt din lapte de oaie si bivolita (7% grasime)
  • 1 ou
  • 200 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • semintele rase de la 1 baton de vanilie
  • 1 lingura gris
  • 1 compot (700 gr) piersici, scurse
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici:

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime o tava rotunda de 23 cm diametru.
Pentru aluat, amesteca ingredientele uscate intr-un vas.Adauga untul si amesteca pana cand obti un aluat sfaramicios.Adauga oul si amesteca pana cand obti un aluat omogen.Da aluatul la rece 10 minute.
Pentru umplutura amesteca toate ingredientele fara piersici.Scoate alautul de la rece si intinde-l pe o suprafata pudrata cu faina pana ajungi la grosimea de aprox. 5mm.Pune aluatul in tava pregatita radicand aluat si pe margini (trebuie sa fie o margine inalta de aprox. 4 cm).Toarna umplutura peste aluat, niveleaza apoi aseaza piersicile peste umplutura.Da tarta la copt 30-35 minute pana cand aluatul s-a rumenit iar branza s-a intarit putin.Lasa tarta sa se raceasca complet apoi da-o la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si stafide