Desert prajitura muzicala

de Constelatialeu in Prajituri, 29 Iun 2017 | 4773 vizualizari

 

Nu stiam cum sa o denumesc si pentru ca Elvis Presley era prea pompos ( ascultam Elvis in timp ce am pregatit-o ), i-am zis ''muzicala''.....canicula-i di`vina.......

 

INGREDIENTE

  • Blat de biscuiti
  • 700 g biscuiti populari
  • 300 g ciocolata neagra Fin Carre
  • 300 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 440 g visine din visinata - visine fara samburi
  • 300 g nuca macinata
  • 1/2 borcan de 400 g cu gem de caise
  • Crema
  • 500 g mascarpone
  • 300 g ciocolata alba Fin Carre
  • 300 ml frisca lichida
  • 5 foi gelatina
  • colorant verde
  • Decor
  • drajeuri de ciocolata
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura muzicala:

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu folie alimentara. Biscuitii i-am maruntit cu robotul de bucatarie si i-am pus intr-un castron incapator, am adaugat nuca macinata si visinile taiate mai marunt. Am amestecat totul sa se omogenizeze. Intr-un castron de inox am pus ciocolata si frisca lichida si am asezat pe baie de aburi, pana ce ciocolata s-a topit, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Turnam ciocolata topita peste amestecul din castron si incepem sa framantam sa obtinem o pasta omogena. Acest amestec il punem in tava si-l nivelam uniform, apoi intindem gemul si pregatim crema.

 Crema : Intr-un castron de inox, punem ciocolata si frisca lichida si pe baie de aburi pana se topeste ciocolata, sa nu atinga punctul de fierbere. Separat punem in apa rece, foile de gelatina sa se hidrateze, apoi le stoarcem bine si le incorporam in ciocolata topita, dupa ce am luat-o de pe baia de aburi. Lasam putin sa se tempereze, apoi incorporam totul cu mascarponele, adaugam un pic de colorant verde, turnam toul in tava, presaram deasupra drajeurile de ciocolata si dam tava la frigider pentru cateva ore. Apoi portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura muzicala" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos si mascarpone - Reteta nr. 350