Desert prajitura muzicala

de Constelatialeu in Prajituri, 29 Iun 2017 | 934 vizualizari

 

Nu stiam cum sa o denumesc si pentru ca Elvis Presley era prea pompos ( ascultam Elvis in timp ce am pregatit-o ), i-am zis ''muzicala''.....canicula-i di`vina.......

 

INGREDIENTE

  • Blat de biscuiti
  • 700 g biscuiti populari
  • 300 g ciocolata neagra Fin Carre
  • 300 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 440 g visine din visinata - visine fara samburi
  • 300 g nuca macinata
  • 1/2 borcan de 400 g cu gem de caise
  • Crema
  • 500 g mascarpone
  • 300 g ciocolata alba Fin Carre
  • 300 ml frisca lichida
  • 5 foi gelatina
  • colorant verde
  • Decor
  • drajeuri de ciocolata
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura muzicala:

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu folie alimentara. Biscuitii i-am maruntit cu robotul de bucatarie si i-am pus intr-un castron incapator, am adaugat nuca macinata si visinile taiate mai marunt. Am amestecat totul sa se omogenizeze. Intr-un castron de inox am pus ciocolata si frisca lichida si am asezat pe baie de aburi, pana ce ciocolata s-a topit, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Turnam ciocolata topita peste amestecul din castron si incepem sa framantam sa obtinem o pasta omogena. Acest amestec il punem in tava si-l nivelam uniform, apoi intindem gemul si pregatim crema.


Crema : Intr-un castron de inox, punem ciocolata si frisca lichida si pe baie de aburi pana se topeste ciocolata, sa nu atinga punctul de fierbere. Separat punem in apa rece, foile de gelatina sa se hidrateze, apoi le stoarcem bine si le incorporam in ciocolata topita, dupa ce am luat-o de pe baia de aburi. Lasam putin sa se tempereze, apoi incorporam totul cu mascarponele, adaugam un pic de colorant verde, turnam toul in tava, presaram deasupra drajeurile de ciocolata si dam tava la frigider pentru cateva ore. Apoi portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura muzicala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

01.07.2017, 14:06

Vreau si eu sa cant

noiinbucatarie 1

02.07.2017, 13:17

Minunata!

oanapl 1

02.07.2017, 23:39

Waw! Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Dantelata