Briose cu ciocolata si stafide

de papabundetot in Prajituri, 14 Iun 2013 | 5266 vizualizari

 

E clar ca nu pot sta mult fara ele,le-am declarat deja preferatele mele,tocmai pentru ca desi reteta de baza folosita de mine este aceeasi,am posibilitatea sa ma joc in functie de ingrediente si imaginatie si de fiecare data briosele mele sa fie diferite. De data aceasta am ales sa le adaug ciocolata si stafide,sa vad cum se imbina cu aluatul si ce se intampla pe parcursul procesului de coacere.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 10 linguri lapte
  • 2 lg. praf de copt
  • 200 gr zahar tos
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 200 gr unt sau ulei
  • 350 gr faina alba
  • sare
  • esenta vanilie si esenta de visine
  • stafide si banuti de ciocolata…dupa gust.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata si stafide:

Ingredientele umede (ouale,laptele,uleiul,esentele)  le-am amestecat bine de tot,am adaugat apoi zaharul tos si cel pudra si am amestecat pana cand zaharul s-a topit,apoi am adaugat faina amestecata in prealabil cu praful de copt,am amestecat din nou pana cand compozitia s-a omogenizat foarte bine.

Stafidele le-am inmuiat putin cu apa si apoi le-am uscat cat de cat cu un servet de hartie,apoi am adaugat peste ele o lingura de faina (ca in aluat sa nu se duca la fund),banutii de ciocolata i-am bagat putin la blender pentru a-i sfarama si apoi i-am adaugat si pe ei in aluat. Am amestecat totul bine si am umplut formele din hartie pt briose.
Un desert rapid si gustos care te lasa sa te joci mereu ori de cate ori il faci ,poate fi diferit. 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu smantana dulce si merisoare