Briose cu ciocolata si stafide

de papabundetot in Prajituri, 14 Iun 2013 | 2307 vizualizari

 

E clar ca nu pot sta mult fara ele,le-am declarat deja preferatele mele,tocmai pentru ca desi reteta de baza folosita de mine este aceeasi,am posibilitatea sa ma joc in functie de ingrediente si imaginatie si de fiecare data briosele mele sa fie diferite. De data aceasta am ales sa le adaug ciocolata si stafide,sa vad cum se imbina cu aluatul si ce se intampla pe parcursul procesului de coacere.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 10 linguri lapte
  • 2 lg. praf de copt
  • 200 gr zahar tos
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 200 gr unt sau ulei
  • 350 gr faina alba
  • sare
  • esenta vanilie si esenta de visine
  • stafide si banuti de ciocolata…dupa gust.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata si stafide:

Ingredientele umede (ouale,laptele,uleiul,esentele) le-am amestecat bine de tot,am adaugat apoi zaharul tos si cel pudra si am amestecat pana cand zaharul s-a topit,apoi am adaugat faina amestecata in prealabil cu praful de copt,am amestecat din nou pana cand compozitia s-a omogenizat foarte bine.


Stafidele le-am inmuiat putin cu apa si apoi le-am uscat cat de cat cu un servet de hartie,apoi am adaugat peste ele o lingura de faina (ca in aluat sa nu se duca la fund),banutii de ciocolata i-am bagat putin la blender pentru a-i sfarama si apoi i-am adaugat si pe ei in aluat. Am amestecat totul bine si am umplut formele din hartie pt briose.

Un desert rapid si gustos care te lasa sa te joci mereu ori de cate ori il faci ,poate fi diferit.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

14.06.2013, 20:41

Bine ai venit!

MotanLaOale 1

15.06.2013, 18:17

papabundetot 1

15.06.2013, 18:58

Multumesc Rocsi !!!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu vişine (reţetă de post)