Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de Valclaudia in Prajituri, 26 Mai 2013 | 3722 vizualizari

 

m-am inspirat de aici:
http://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-cu-nuca-de-cocos-44275.html
Destul de migaloase aceste fursecuri dar grozave la gust!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 gr.unt
  • 150 gr. zahar
  • 1 ou intreg si un galbenus
  • 4 linguri de cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 cani de faina
  • 1 esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • 1 albus
  • 2 linguri de unt
  • 100 gr.nuca de cocos
  • 100 gr. zahar pudra
  • 1 lingura de lapte
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 4 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri umplute cu nuca de cocos:

Aluatul se face amestecand toate ingredientele enumerate mai sus. Rezulta un aluat nelipicios, cu care se lucreaza usor, pe care-l vom tine timp de o ora la frigider.


Intre timp preparam umplutura astfel: amestecam albusul cu zaharul pudra folosind mixerul la viteza cea mai mare, adaugam untul, lingura de lapte iar la final nuca de cocos.


Dupa ce aluatul a stat o ora la rece, rupem bucatele din el,in functie de cat de mari dorim sa modelam fursecurile; eu am pierdut ceva timp cu asta pentru ca am vrut sa fie mici fursecurile si "masura" pentru fiecare fursec a fost marimea unei nuci.


Intindem cu sucitoarea fiecare bucatica de aluat in parte, punem la mijloc cca. 1/2 lingurita din umplutura de cocos si adunam aluatulin partea de jos, cu grija sa nu se rupa sau sa nu iasa umplutura.


Asezam fursecurile in tava, pe hartie de copt, incalzim cuptorul si introducem tava la temperatura moderata pentru cca. 20-25 min.


Le lasam sa se raceasca, topim ciocolata la foc mic in cele 4 linguri de lapte, apoi cu ajutorul unei pungi decoram fursecurile dupa bunul plac...


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri umplute cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

26.05.2013, 22:47

Ce mult imi plac. Este o reteta de incercat clar

_Alina_ 1

27.05.2013, 08:53

Minunate!

lucy2002 1

27.05.2013, 21:57

Vreau si eu ,Claudia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cosulete fragede