Prajitura Budapesta

de DoinaP in Prajituri, 11 Dec 2013 | 39008 vizualizari

 

Nu stiu de ce se numeste prajitura Budapesta,la fel de bine se poate numi si prajitura cu crema de ness si mac.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 150 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • CREMA :
  • 250 g margarina Rama
  • 200 g zahar
  • 3-4 lingurite ness
  • 1 galbenus (din cele 6)
  • 50 g mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Budapesta:

Incepem prin prepararea blatului:


Batem spuma cele 6 albusuri cu un praf de sare, adaugam cele 6 linguri de zahar si batem in continuare pana se intareste spuma, punem unul cate unul si 5 galbenuse (unul il tinem pt crema) .Apoi cu o lingura de lemn,prin rasturnare,adaugam cele 3 linguri de faina amestecate cu praful de copt, nuca macinata si cacaoa. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam blatul si-l dam la cuptor ,180 C timp de 30-40 min.Testul cu scobitoarea.....


Crema: un pachet de margarina Rama il frecam spuma cu zaharul,apoi adaugatm galbenusul ,3 lingurite de ness si macul.


Cand blatul este rece,intindem deasupra crema cu mac si dam la frigider. Se portioneaza.Eu am presarat nuca de cocos sau puteti rade ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Budapesta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

jolygina 1

12.01.2014, 00:47

babi5 1

19.01.2014, 14:55

- TABITA - 1

19.03.2014, 17:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dungi (Csikos Teszta)