Fursecuri de sarbatoare cu gem asortat

de babi5 in Prajituri, 13 Dec 2014 | 4891 vizualizari

 

Va spun doar atat... ca sunt delicioase si se topesc in gura. Vi le recomand cu mare drag si voua. Le-am pregatit pentru export...hi , hi

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina de buna calitate
  • 250 gr Rama cu unt
  • 200 gr untura
  • 200 gr zahar praf
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 lingura razatura lamie
  • un praf sare
  • 1 praf copt
  • 3 oua
  • 2 linguri rom
  • 1 borcan gem prune 350 gr
  • 1 borcan gem capsuni 350 gr
  • 150 gr zahar praf pentru ornat
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de sarbatoare cu gem asortat:

Faina cernuta o punem intr-un castron mai mare si o amestecam cu praful de copt si praful de sare, adaugam untura si margarina si frecam impreuna cu faina bine intre palme pana devine un amestec nisipos. Adaugam zaharul, 1 zahar vaniliat, ouale si razatura de lamaie, apoi framantam un aluat cat mai elastic, sa poata fi bine intins. Ii dam o forma de minge, acoperim cu o folie si lasam la frigider pentru 30 minute.


Scoatem, lasam afara 10 minute, apoi rupem cate o bucata, o intindem cam de 3 mm grosime si taiem modele cu formele de fursec. Le asezam in tavi tapetate cu hartie de copt. Jumatate din ele le vom gauri la mijloc (eu am gaurit cu un dop). Fursecurile trebuie sa fie cu pereche (una simpla, una cu gaura, fiindca se vor lipi cu gem)


Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute. Dupa coacere le imperechem ungandu-le cu gem, apoi le lasam 1-2 ore ca sa absoarba bine gemul, apoi le pudram cu zahar praf.


Sunt niste fursecuri delicioase. In ziua cand le facem sunt usor crocante, dar a doua zi se topesc in gura, cu cat stau mai mult cu atat sunt mai fragede.


Sa va fie de folos .

 

TIPS-URI

1

Sunt fursecuri bune si potrivite in orsice imprejurare ,

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de sarbatoare cu gem asortat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

babi5 1

15.12.2014, 19:59

Getix multumesc

Rocsi 1

15.12.2014, 22:03

Ce grozave!

babi5 1

16.12.2014, 06:13

mulyumesc mult Rocsi drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Rame cu untura