Tavalite

de madalinanicoleta in Prajituri, 6 Noi 2013 | 1900 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • esenta rom
  • o lingura cacao
  • 200 g faina
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare

Sirop:

  • 50 g ciocolata neagra
  • 5 linguri lapte
  • 3 linguri cacao
  • 200 g margarina
  • 200 g zahar pudra
  • o sticluta esenta rom

Decor:

  • nuca cocos(sau nuca macinata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalite:

Blatul:galbenusurile se mixeaza cu ulei, apa minerala, apoi se adauga faina,cacao, praf de copt,esenta si se incorporeaza cu albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se da la cuptor. Se scoate , se raceste si se portioneaza.


Siropul:se da totul pe foc mic, apoi in clocot, timp in care se topeste si margarina, apoi se lasa la racit. Dupa racire se adauga esenta de rom.


Fiecare bucata se trece prin siropul racit , se aseaza pe o farfurie iar dupa ce se incorporeaza siropul se tavaleste prin nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalite" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

06.11.2013, 19:21

Rocsi 1

06.11.2013, 19:45

Bine ai venit

madalinanicoleta 1

06.11.2013, 22:12

ms frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Lamingtons