Rulada turceasca cu ciocolata

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 30 Dec 2011 | 4358 vizualizari

 

Dupa cum am promis, am facut aceasta rulada si cu ciocolata pentru printisorul meu, care este un mare ciocolatos, nu stiu cu cine o semana ca noi, nici unul nu am fost ciocolatosi, zic nu am fost, pentru ca de ceva timp, eu una am devenit dependenta de ciocolata, sper sa nu ma tina mult :)):))
Dupa parerea mea, aceasta rulada se poate adapta dupa bunul plac, trebuie doar sa avem putina grija la cantitatea de lapte si faina, in functie de ce punem in ea.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 1 pahar de zahar tos
  • 130 g faina
  • 50 de gr. de unt
  • esenta de rom
  • 100 g ciocolata cu lapte ( milka )
  • 3 linguri cacao
  • 100 grame nuca macinata
  • 100 gr. de nuca de cocos
  • 4 linguri de zahar pentru caramelizat nuca
  • 200 ml frisca lichida
  • intaritor pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada turceasca cu ciocolata:

Oprim un pahar de lapte, iar restul il punem la fiert. Omogenizam faina si zaharul tos cu paharul de lapte, turnand putin cate putin pentru a nu face cocoloase. Adaugam peste amestecul de faina si lapte cacaoa. Cand laptele a inceput sa fiarba turnam amestecul rezultat mai sus, in fir subtire, amestecand continuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa, trebuie sa iasa ca o budinca. Luam oala de pe foc si adaugam untul si esenta de rom, dupa care lasam sa se racoreasca.


In tava de la aragaz punem un strat de nuca de cocos, peste care vom pune cu lingura din crema, nivelam cu atentie pentru anu strica stratul de cocos, dam la rece 30 de minute.


Mixam frisca foarte bine, iar la sfarsit vom pune si intaritorul. Caramelizam cele 4 linguri de zahar, peste care vom pune nucile maruntite, apoi le scoatem pe o hartie de copt si lasam sa se raceasca si sa se intareasca, dupa care le spargem cu ciocanul de snitele sau la robot. Peste stratul de crema punem frisca, iar peste frisca nucile caramelizate. Dam din nou la rece pentru 1 - 2 ore cel putin.


Taiem fasii subtiri cu un cutit dat prin apa rece ( pe latimea tavii), pe care le vom rula ajutandu-ne de o furculita si de degete, astfel formand ruladele.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada turceasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

marieta 1

31.12.2011, 01:08

buna!!!!!!!!!!

Dana Cristea - pusikmea 1

31.12.2011, 07:38

multumesc tuturor, eu sunt curioasa cine a inventat rulada asta, ca pe mine una m-a dat gata...si daca intr-adevar e de origine turca?..gabyzto poate sti tu, esti vinovata principala, ca nu ma mai opresc eu din mancat

MotanLaOale 1

31.12.2011, 09:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S