Rulada-tort

de Adele in Prajituri, 14 Ian 2017 | 820 vizualizari

 

Cam da ..am ajuns si eu la o varsta ..si cum e firesc .am pus de ceva dulce, rapid..nu un tort, dar pe aproape ;))

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cu ulei
  • esenta vanilie.
  • 80 gr fulgi de ciocolata.
  • Crema ciocolata
  • 100 ml frisca
  • ciocolata 100 gr
  • esenta rom
  • visine/cirese dulceata 2-3 linguri.
  • 2 banane
  • Decor:
  • frisca
  • ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada-tort:

Blatul- se separa galbenusurile de albusuri care se mixeaza spuma cu putina sare, separat se mixeaza galbenusurile cu zahar, ulei si esenta, pana devin spuma. Se adauga faina si se incorporeaza treptat si fulgi de ciocolata, dupa care se adauga albusurile spuma, de jos in sus, amestecand in mod delicat, obtinand o compozitie lejera. Se toarna totul intr-o tava patrata, tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor la 180° C, pana cand se rumeneste. Se scoate, se lasa la racit, intr-un prosop, se ruleaza usor.


Crema:pe baie de aburi se topeste ciocolata in 50 ml frisca lichida, se lasa la racit, restul de frisca se mixeaza bine, se adauga dulceata si ciocolata racita bine, se amesteca totul.


Peste blatul racit, se intinde un strat de crema intins bine, se pun pe margine cele doua banane, curatate, se rotoleaza bine, se stringe bine si se lasa la rece.


Dupa cateva ore in care a stat la frigider, se decoreaza dupa gust si bunul plac.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada-tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

kytz 1

18.01.2017, 14:11

oanapl 1

25.01.2017, 16:44

Ce bine arata!

mihaelar63 1

08.02.2017, 17:25

Bun -bun !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu napolitana