Desert prajitura Budapesta

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Apr 2015 | 34034 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la Bucataresele vesele, am ajuns la ele pentru ca m-a atras cuvantul ''vesele''... M-am apucat eu sa prestez prajitura asa cum au zis ele in reteta, doar ca pe parcurs am inceput sa modific pentru ca si deoarece mi s-a parut ca blatul e prea gros si am zis eu ca merge sa-l tai in doua si sa pun niste gem, iar glazura am schimbat-o si pe aia, din motive, de motive, nu mai zic, ca oricum nu va intereseaza :)

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 250 g faina
  • 50 g untura
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • un varf de cutit cu sare
  • 4 linguri smantana grasa peste 40% grasime
  • Blat galben:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1/2 pliculet de praf de copt cu sofran
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri amidon 
  • 150 g zahar tos
  • 250 g margarina rama cu 70 % grasime
  • 100 g zahar farin
  • 1 lamaie- coaja si zeama
  • 1 borcan de gem de piersici galbene de gradina
  • sos de ciocolata
  • Glazura:
  • 250 ml frisca lichida creme patisserie
  • sos de ciocolata
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Budapesta:

Foi: Intr-un castron punem faina cernuta, untura, zaharul, galbenusul, sarea si praful de copt si amestecam bine, apoi adaugam cacaua si smantana si framantam pana obtinem o coca omogena. Impartim coca in doua si intindem doua foi pe care le coacem pe fundul tavii, tava de 24/34 cm. Coacem foile pe rand si apoi le lasam la racit.

Blatul galben: Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se topeste, apoi le turnam peste albusuri si amestecam usor, la final adaugam faina si praful de copt. Tapetam tava cu hartie de copt, aceeasi tava pe fundul careia am copt si foile, turnam compozitia in tava si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se taie in doua.

Crema: Amidonul cu zaharul si laptele rece le omogenizam si punem la fiert, amestecand continuu pana incepe sa se ingroase. Se trage de pe foc si se adauga coaja si zeama de lamaie, apoi se mai lasa  pe foc 2-3 minute. Se lasa crema sa se raceasca bine. Se mixeaza margarina cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa. Cand crema fiarta s-a racit se adauga peste crema spumoasa de margarina si se mixeaza bine.

Glazura: Se bate bine frisca lichida, se adauga 1-2 linguri de sos de ciocolata si se omogenizeaza bine.

Asamblare: Se asaza o foaie maro, se intinde sos de ciocolata, apoi jumatate din crema, apoi o foaie din blatul galben, peste care se intinde gemul de piersici. Peste gem punem foaia a doua de blat, restul de crema si deasupra foaia maro. Peste foaia maro se intinde frisca si apoi trasam niste linii cu sos de ciocolata si cu un bat de frigaruie formam un model, cu alte cuvinte ne jucam putin cu frisca si cu sosul de ciocolata. Lasam cateva ore sa se inmoaie foile si apoi portionam prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Budapesta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
PRĂJITURA BUDAPESTA