Desert prajitura Craiasa Zapezii

de Rahela Velicu in Prajituri, 20 Dec 2019 | 13944 vizualizari

 

Cea mai buna si delicioasa prajitura :) 
"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 5 albusuri
  • 5linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 1 plic de praf de copt
  • un praf de sare

Ingrediente crema:

  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 200 g unt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • esenta de vanilie

Ingrediente ornat:

  • 200 ml frisca lichida
  • nuca de cocos

+ 1 pachet de biscuiti Petit Beurre

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Craiasa Zapezii:

Pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si zaharul treptat, apoi uleiul mixand pana le incorporam bine, iar albsurile devin o spuma ferma. Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu o spatula.

Punem compozitia intr-o tava ( dimensiuni: 20/25) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de min. sau pana cand incepe sa se aureasca putin. Blatul rezultat este subtire.

Crema: amestecam galbenusurile cu zahrul si faina, adaugam in fir subtire laptele si punem la foc mic compozitia. Amestecam continuu pana cand devine ca o budinca.

 Separam crema in 2 castroane, iar intr-unul dintre ele adaugam si ciocolata si amestecam pana se topeste. Acoperim castroanele cu folie alimentara si lasam pana cand se raceste.

 Crema de vanilie o mixam cu 150 g unt, iar pe cea de ciocolata cu 50 g de unt.

Asamblam prajitura: punem blatul, il insiropam foarte putin cu lapte caldut ( 4-5 linguri), adaugam crema de ciocolata, un strat de biscuiti insiropati in lapte, apoi crema de vanilie si dam prajitura la rece pentru cel putin 1-2 ore sa se intareasca putin crema de vanilie.

Mixam frisca si o adaugam peste prajitura si presaram nuca de cocos.

Dam prajitura la rece 3-4 ore, dupa care portionam. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu am folosit pentru crema ciocolata Milka si nu a iesit prea maronie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Craiasa Zapezii" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert paleuri cu ciocolata