Cea mai buna si delicioasa prajitura :)
"Bunatati pentru Craciun"
Ingrediente blat:
Ingrediente crema:
Ingrediente ornat:
+ 1 pachet de biscuiti Petit Beurre
Pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si zaharul treptat, apoi uleiul mixand pana le incorporam bine, iar albsurile devin o spuma ferma. Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu o spatula.
Punem compozitia intr-o tava ( dimensiuni: 20/25) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de min. sau pana cand incepe sa se aureasca putin. Blatul rezultat este subtire.
Crema: amestecam galbenusurile cu zahrul si faina, adaugam in fir subtire laptele si punem la foc mic compozitia. Amestecam continuu pana cand devine ca o budinca.
Separam crema in 2 castroane, iar intr-unul dintre ele adaugam si ciocolata si amestecam pana se topeste. Acoperim castroanele cu folie alimentara si lasam pana cand se raceste.
Crema de vanilie o mixam cu 150 g unt, iar pe cea de ciocolata cu 50 g de unt.
Asamblam prajitura: punem blatul, il insiropam foarte putin cu lapte caldut ( 4-5 linguri), adaugam crema de ciocolata, un strat de biscuiti insiropati in lapte, apoi crema de vanilie si dam prajitura la rece pentru cel putin 1-2 ore sa se intareasca putin crema de vanilie.
Mixam frisca si o adaugam peste prajitura si presaram nuca de cocos.
Dam prajitura la rece 3-4 ore, dupa care portionam. Pofta buna!
1
Eu am folosit pentru crema ciocolata Milka si nu a iesit prea maronie.