Desert prajitura Craiasa Zapezii

de Rahela Velicu in Prajituri, 20 Dec 2019 | 8080 vizualizari

 

Cea mai buna si delicioasa prajitura :) 
"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 5 albusuri
  • 5linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 1 plic de praf de copt
  • un praf de sare

Ingrediente crema:

  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 200 g unt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • esenta de vanilie

Ingrediente ornat:

  • 200 ml frisca lichida
  • nuca de cocos

+ 1 pachet de biscuiti Petit Beurre

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Craiasa Zapezii:

Pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si zaharul treptat, apoi uleiul mixand pana le incorporam bine, iar albsurile devin o spuma ferma. Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu o spatula.

Punem compozitia intr-o tava ( dimensiuni: 20/25) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de min. sau pana cand incepe sa se aureasca putin. Blatul rezultat este subtire.

Crema: amestecam galbenusurile cu zahrul si faina, adaugam in fir subtire laptele si punem la foc mic compozitia. Amestecam continuu pana cand devine ca o budinca.

 Separam crema in 2 castroane, iar intr-unul dintre ele adaugam si ciocolata si amestecam pana se topeste. Acoperim castroanele cu folie alimentara si lasam pana cand se raceste.

 Crema de vanilie o mixam cu 150 g unt, iar pe cea de ciocolata cu 50 g de unt.

Asamblam prajitura: punem blatul, il insiropam foarte putin cu lapte caldut ( 4-5 linguri), adaugam crema de ciocolata, un strat de biscuiti insiropati in lapte, apoi crema de vanilie si dam prajitura la rece pentru cel putin 1-2 ore sa se intareasca putin crema de vanilie.

Mixam frisca si o adaugam peste prajitura si presaram nuca de cocos.

Dam prajitura la rece 3-4 ore, dupa care portionam. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu am folosit pentru crema ciocolata Milka si nu a iesit prea maronie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Craiasa Zapezii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Furnicuta