Medovik Belarus

de adriana65 in Prajituri, 16 Apr 2014 | 7549 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
  • - 1 ou
  • - 40 g unt
  • - 150 g zahăr
  • - 450 g făină
  • - 2 linguri miere (aprox.60 g)
  • - 3 linguri lapte
  • - 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • Ingrediente cremă:
  • - 1 kg smântână de 32% grăsime
  • - 400 g zahăr tos
  • - 2 linguri cafea solubilă - ness
  • Glazură
  • - 150 g ciocolată neagră
  • - 100 g ciocolată albă
  • - 100 g unt
  • - 3 linguri de ulei
  • - 1 lingură zahăr pudră
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medovik Belarus:

Cuptorul se încălzeşte la 200 grade C.



Se prepară foile astfel: într-un castron încăpător, din inox, sticlă sau emailat, se amestecă oul, zahărul, mierea, untul şi bicarbonatul. După omogenizare se pune castronul pe bain-marie şi se amestecă cu o lingură din lemn până se topeşte zahărul şi compoziţia se îngroaşă ca o smântână. Se ia castronul de pe aburi, se adaugă făina amestecând până se încorporează. Aluatul se pune pe blatul de lucru uns cu puţin ulei şi se frământă cu mâna până devine omogen şi consistent. Aluatul se împarte în patru părţi egale. Din fiecare se întinde câte o foaie de 23/30 cm, care se coace cca 5 minute pe dosul unei tăvi unsă cu unt şi tapetată cu făină.



Pentru cremă se pune smântâna într-un castron, se adaugă zahărul şi se amestecă uşor. Pe măsură ce amestecăm zahărul se va topi şi smântâna se va îngroşa. Se amestecă până se topeşte zahărul.



Cafeaua se dizolvă cu câteva picături de apă fierbinte apoi se pune peste crema de smântână. Se omogenizează apoi se împarte în trei părţi egale.



Pentru asamblarea prăjiturii se întinde o folie alimentară în tava în care au fost coapte foile. Se lasă folia peste marginile tăvii, astfel încât prăjitura să poată fi acoperită cu aceasta. Se pune prima foaie în tavă, se întinde o porţie de cremă, foaie, cremă, foaie, cremă, foaie . Prăjitura astfel asamblată se acoperă cu folie şi se pune la rece până a doua zi.



A doua zi se prepară glazura: într-o crăticioară cu fund dublu se topeşte la foc mic untul şi uleiul. Un sfert din compoziţie se scoate şi se pune în alt castronel. În primul castron se pune ciocolata neagră ruptă bucăţele şi în celălat castron ciocolata albă. Se pun pe bain-marie unde se lasă până se topeşte ciocolata. Se amestecă continu.



După ce glazurile sunt gata se lasă să se răcorească puţin apoi se întind peste prăjitură. Prima dată se întinde glazura neagră apoi cea albă.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Medovik Belarus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Bianca20 1

22.04.2014, 21:57

Abia astept sa incerc si eu reteta!

adriana65 1

30.04.2014, 23:07

tarasmariana 1

23.06.2014, 06:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Grea de ciocolata cu stafide si nuca