Prajitura Kiss

de nadina73 in Prajituri, 21 Ian 2011 | 51351 vizualizari

 

O prajituirca buna ,rapida si nu foarte scumpa.Reteta este preluata de aici http://liviaskitchen.blogspot.com/2009/10/prajitura-kiss.html

 

INGREDIENTE

  • foi (cantitatile sant pt 4 foi)
  • 4 oua
  • 200 ulei
  • 200 zahar
  • 400 lapte
  • 440 faina
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • Crema:
  • 2 budinci de capsuni
  • 600 ml lapte
  • 300 zahar
  • 500 frisca+2 linguri zahar
  • 2 intaritoare de frisca
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 60 ml lapte
  • Decor :
  • bombonele argintii si aurii
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kiss:

Foi:


Se bat bine ouale cu zaharul, se pune ulei cate putin , sa devina ca si o smanatana mai groasa. Se adauga laptele si se mixeaza. Faina se cerne cu praful de copt si cacaoa si se adauga in compozitia de oua . Va rezulta o compozitie mai lichida (gen smantana mai groasa). Se imparte compozitia in 4 parti(asa aproximativ la ochi)


Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se pune 1 parte din compozitie se intinde uniform si se coace 15-20 minute la 160 grade. Se procedeaza la fel si cu celelalte 3 foi.


Crema:


Se pun 500 ml lapte pe foc cu zaharul. Praful de budinca se dizolva in 100 ml lapte rece. Se amesteca bine praful cu laptele , va rezulta o budinca mai groasa. Se lasa la racit.


Frisca se bate bine cu intaritorul de frisca si 2 linguri de zahar. Se amesteca budinca de capsuni cu frisca batuta .


Glazura:


Se rupe ciocolata bucatele si se topeste pe soba cu laptele (de obicei pun frisca lichida,dar merge foarte bine si cu lapte). Se lasa la racit putin, dupa care se intinde pe ultima foaie.


ASAMBLARE:


Crema se imparte in 3 parti egale. Se ia o foaie din cele 4, se pune o parte din crema, se niveleaza, se pune a doua foaie peste care se pune a douz parte din crema. Peste a patra foaie se pune glazura de ciocolata si se orneaza cu bombonele.


Se pastreaza la rece.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kiss" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

nadina73 1

12.06.2012, 19:28

jolygina 1

20.08.2012, 18:46

buna

lastbrava 1

12.12.2013, 19:25

musai incercata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Raffaello