Prajitura cu ciocolata si cocos

de rodicamaria in Prajituri, 13 Oct 2012 | 3195 vizualizari

 

1) Cu aceasta prajitura am inaugurat tava , cu stat antiaderent de portelan , care am achizitionat-o ieri de la Kitchen Shop.
2) Sunt fana inraita nuca de cocos.

 

INGREDIENTE

  • 9 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 75 g fulgi de nuca de cocos
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 200 g unt
  • 120 g zahar
  • 70 g cacao

PT. GLAZURA:

  • 200 g ciocolata menaj
  • 80 ml lapte condensat Pilos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si cocos:

Fulgii de nuca de cocos se amesteca cu laptele si se pun pe foc mic pana este absorbit tot laptele(5 min) apoi se lasa deoparte amestecand din cand in cand pana se raceste.

Galbenusurile se separa de albusuri si se freaca cu zaharul pana devin cremoase apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt,nuca de cocos si untul topit(racit) si se amesteca pana la omogenizare,apoi se adauga albusurile batute spuma ,amestecand usor, de jos in sus.

Se imparte aluatul in doua.Prima jumatate se amesteca cu cacaua si se toarna in tava ,unsa cu unt in prealabil,apoi se toarna cealalta jumatate.

Se da la cuptorul preincalzit ,la foc mic,pana trece testul scobitorii(cam 50 min a fost la mine)

Dupa ce s-a racit se toarna deasupra glazura care se face din ciocolata topita la foc mic si amestecata cu laptele condensat.

Se da la rece si apoi se taie felii.

TIPS-URI

1

Tava 21 x 21 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Giulia