Desert prajitura Creme a la Creme

de Moni_alex in Prajituri, 24 Mar 2018 | 4613 vizualizari

 

O prajitura foarte buna si rapida pe care familia si colegii o prefera datorita texturii cremoase

 

INGREDIENTE

Blat

  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • un plic si jumatate Creme Ole de ciocolata
  • un praf de sare

Crema

  • 400 ml lapte rece
  • 400 ml smantana dulce 32% grasime
  • doua plicuri Creme Ole de vanilie

Glazura

  • 5 linguri apa
  • 3 linguri zahar
  • 150 g unt
  • 150 g ciocolata cu lapte
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Creme a la Creme:

Pentru blat se separa ouale.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga treptat zaharul, lingura cu lingura si se bate in continuare cu mixerul sau telul ca la bezea. Galbenusurile se adauga unul cate unul si se amesteca usor pana se incorporeaza. Apoi se adauga praful de ciocolata cernut in 2-3 transe si se amesteca usor cu lingura sau cu o spatula pana se incorporeaza si se omogenizeaza compozitia.

Compozitia se pune intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 35-40 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Pentru crema se pun toate ingredientele intr-un vas si se mixeaza bine pana se obtine o crema tare si consistenta.

 Crema se adauga peste blatul racit, se uniformizeaza cu o spatula si se lasa la frigider pana ce se pregateste glazura.

Pentru a prepara glazura se  pune la foc mic apa cu zaharul si se amesteca pana se dizolva zaharul, fara insa sa fiarba. Se adauga ciocolata cu lapte si untul taiate bucatele si se lasa la foc mic pana se topesc si se obtine o glazura lucioasa si uniforma.

 Se lasa la racit si cand ajunge la temperatura camerei se toarna usor peste crema.
Se lasa la frigider cateva ore pana cand glazura se intareste.
Se taie numai cu cutitul cald.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Creme a la Creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Islere