Desert prajitura Cris

de ancutsa in Prajituri, 7 Mai 2017 | 333 vizualizari

 

Pentru ca venea week-end-ul si ai mei ma rugau sa le fac ceva dulce, am pregatit o prajitura rapida de vara, cu crema de ciocolata si trufe, cu alune rumenite si frisca, asa ca i-am spus “Cris”, dupa sora mea, care e fan ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 4linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 100 ml ulei
  • Jumatate lingurita praf de copt
  • Jumatate lingurita cacao
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura spuma de capsuni
  • Pentru crema:
  • Jumatate de plic crema cu ciocolata si trufe Dr.Oetker
  • 125 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • Pentru decor:
  • 100 ml frisca lichida
  • alune nesarate rumenite si tocate
  • bombonele de zahar Dr. Oetker
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Cris:


Pandispanul:


Se spumeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul, se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apoi si faina si praful de copt. Se toarna putin din compozita rezultata, intr-un castronel si se amesteca cu jumatate de lingurita de cacao.


Se toarna compozitia alba intr-o tava, pe hartie de copt, se pune din loc in loc si din compozitia cu cacao. Se da la cuptorul preincalzit, pentru 20 de minute, la foc mediu. Vom obtine o foaie de blat subtirica. Se lasa la racit.


Siropul:


Se face un sirop cu apa, zaharul, iar, pentru ca am avut in frigider si spuma de capsuni de la o alta prajitura, am pus in sirop si o lingura de spuma. Insa puteti folosi ce esente doriti. Se lasa sa fiarba cam 5 minute. Se lasa apoi la racit.


Crema:


Se bate cu mixerul praful de crema de ciocolata cu trufe cu laptele si zaharul pana devine matasoasa.


Decorul:


Se bate frisca lichida pana devine cremoasa.


Se toaca marunt alunele nesarate, rumenite inainte la cuptor.


Se taie blatul in jumatate, apoi in dreptunghiuri care se insiropeaza, dar nu prea tare. Se umple cateva prajituri cu crema de ciocolata, se presara alunele, se imbraca tot in ciocolata si se orneaza cu frisca, pentru un contrast frumos. Iar alte prajituri se umplu si se imbraca in frisca si se orneaza cu crema de ciocolata.


Se presara bombonele de zahar si se dau prajiturile la frigider pana la servire.


Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/prajitura-cris.html



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Cris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

ancutsa 1

08.05.2017, 10:43

Multumesc frumos, Adi !

Multumesc mult, domnule Dante!

Rocsi 1

08.05.2017, 21:03

ancutsa 1

09.05.2017, 23:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Cozonac