Desert prajitura Cris

de Ancutsa in Prajituri, 7 Mai 2017 | 648 vizualizari

 

Pentru ca venea week-end-ul si ai mei ma rugau sa le fac ceva dulce, am pregatit o prajitura rapida de vara, cu crema de ciocolata si trufe, cu alune rumenite si frisca, asa ca i-am spus “Cris”, dupa sora mea, care e fan ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 4linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 100 ml ulei
  • Jumatate lingurita praf de copt
  • Jumatate lingurita cacao
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura spuma de capsuni
  • Pentru crema:
  • Jumatate de plic crema cu ciocolata si trufe Dr.Oetker
  • 125 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • Pentru decor:
  • 100 ml frisca lichida
  • alune nesarate rumenite si tocate
  • bombonele de zahar Dr. Oetker
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Cris:

 

Pandispanul:

Se spumeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul, se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apoi si faina si praful de copt. Se toarna putin din compozita rezultata, intr-un castronel si se amesteca cu jumatate de lingurita de cacao.

Se toarna compozitia alba intr-o tava, pe hartie de copt, se pune din loc in loc si din compozitia cu cacao. Se da la cuptorul preincalzit, pentru 20 de minute, la foc mediu. Vom obtine o foaie de blat subtirica. Se lasa la racit.

Siropul:

Se face un sirop cu apa, zaharul, iar, pentru ca am avut in frigider si spuma de capsuni de la o alta prajitura, am pus in sirop si o lingura de spuma. Insa puteti folosi ce esente doriti. Se lasa sa fiarba cam 5 minute. Se lasa apoi la racit.

 Crema:

Se bate cu mixerul praful de crema de ciocolata cu trufe cu laptele si zaharul pana devine matasoasa.

 Decorul:

Se bate frisca lichida pana devine cremoasa.

 Se toaca marunt alunele nesarate, rumenite inainte la cuptor.

 Se taie blatul in jumatate, apoi in dreptunghiuri care se insiropeaza, dar nu prea tare. Se umple cateva prajituri cu crema de ciocolata, se presara alunele, se imbraca tot in ciocolata si se orneaza cu frisca, pentru un contrast frumos. Iar alte prajituri se umplu si se imbraca in frisca si se orneaza cu crema de ciocolata.

Se presara bombonele de zahar si se dau prajiturile la frigider pana la servire.

 Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/prajitura-cris.html

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Cris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Ancutsa 1

08.05.2017, 10:43

Multumesc frumos, Adi !

Multumesc mult, domnule Dante!

Rocsi 1

08.05.2017, 21:03

Ancutsa 1

09.05.2017, 23:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rapida