Desert prajitura cu afine

de Lau in Prajituri, 9 Mar 2018 | 2967 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 80 g zahar
  • 170 g faina
  • 80 ml ulei
  • 100 ml lapte condesat
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 1/2 praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • cca 100 g afine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu afine:

Batem albusul cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare..

Adaugam uleiul, coaja de lamaie, praful de copt stins in zeama de lamaie, esenta, faina (eu am amestecat 150g faina cu nuca de cocos) am amestecat unsor cu o spatula pana ce se omogenizeaza.

La final am adaugat laptele condesat, am amestecat pana ce s-a omogenizat si daca este nevoie, se mai adauga faina. (depinde de ou cat de mare este si de calitatea faini)

Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina, adaugam afinele si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu afine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Fantezie