Desert prajitura cu albusuri si crema de capsuni

de diaconta in Prajituri, 1 Mai 2018 | 2943 vizualizari

 

Sunt convinsă că şi vouă vă rămân mereu albuşurile de ou nefolosite şi probabil le păstraţi la congelator.
Cum la curăţenia de primăvară am dereticat şi prin congelator, aşa că am pregătit o prăjitură fără prea mari pretenţii dar foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

Blat (tava de 20x25 cm):

  • 9 albusuri de ou
  • 200 g zahar
  • 50 ml apa1 lingura zeama de lamâie
  • 3 linguri ulei
  • 270 g faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare

Crema de capşuni:

  • 300 g capsuni
  • 100 ml sirop de capsuni
  • 2 linguri amidon
  • 200 ml smântâna pentru frisca

Ganache de ciocolata neagra:

  • 200 g ciocolata 54% cacao
  • 200 ml smântâna pentru frisca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu albusuri si crema de capsuni:

Am pregatit blatul.

Din zahar, 50 ml apa si zeama de lamâie am fiert un sirop.

Am mixat albusurile cu un praf de sare si am turnat siropul fierbinte, în fir subtire.

Am adaugat cele 3 linguri de ulei si faina amestecata cu praful de copt.

Am luat câteva linguri din compozitie si am amestecat-o cu cacao.

In tava pregatita cu hârtie de copt, am alternat cele doua compozitii.

Am pus tava la cuptor pentru 30 de minute.

Este util sa verificati cu o scobitoare daca este copt.

Am oprit cuptorul si am lasat blatul sa se raceasca în cuptor.

Pentru crema de capsuni, am pus capsunii cu siropul în blender si am obtinut un piure.

Amidonul l-am dizolvat cu putina apa rece si l-am pus peste piureul de capsuni.

Am pus vasul pe foc si am amestecat pâna ce s-a îngrosat compozitia.

L-am lasat sa se raceasca.

Am luat 3 linguri din piureul de capsuni si l-am pus peste blat.

Am mixat smântâna pentru frisca si am încorporat-o usor în piureul de capsuni ramas.

Am pus si crema de capsuni peste blat  si am pus la frigider.

Ganache-ul de ciocolata se pregateste foarte usor.

Am înfierbântat smântâna pentru frisca, fara a o fierbe, apoi am pus ciocolata rupta bucati.

Dupa ce ciocolata s-a topit, am amestecat pâna am obtinut o compozitie omogena.

Dupa ce s-a racit, dar a ramas înca destul de fluida, am glazurat  prajitura, iar restul ciocolatei am pus-o la frigider.

Dupa ce a început sa se întareasca, am scos-o de la frigider, am mixat foarte putin si am ornat cu ea prajitura.

S-aveţi poftă !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu albusuri si crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fantezie