Chec Valentine's Day

de oanapl in Prajituri, 18 Ian 2017 | 437 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat inimioare roz (forma rotunda 26 cm):
  • 2 oua
  • 180 g faina
  • 120 g zahar
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 65 ml iaurt natural
  • 4 g praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
  • 6 g colorant rosu gel 
  • Pentru aluat cacao:
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 30 g cacao
  • 150 g zahar
  • 125 ml iaurt natural
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 5 g praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • Pentru glazura ciocolata:
  • 75 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata neagra (50% cacao)
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec Valentine's Day:

Inimioare roz:

Spargi ouale intr-un vas, adaugi sarea, zaharul si zaharul vanilat si mixezi pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.

Adaugi iaurtul si uleiul si amesteci, cu o lingura, pana la omogenizare.

Adaugi faina cernuta cu praful de copt si mixezi pana cand faina este perfect inglobata in aluat.

La sfarsit, adaugi colorantul si amesteci cu lingura pana cand obtii un aluat roz si uniform. Pentru a obtine inimioare rosii, poti adauga mai mult colorant, dar cu grija sa nu depasesti doza recomandata de producatorul colorantului (in general se mentioneaza pe ambalajul colorantului cate grame se pot folosi pentru o anumita cantitate de aluat).

Ungi forma cu unt si tapetezi fundul cu hartie de copt, iar marginile cu faina.

Pui aluatul in forma, il nivelezi si il introduci in cuptorul preincalzit la 180°C. Coci blatul pentru 20 minute.

Scoti forma din cuptor, lasi blatul cca. 10 minute sa se raceasca in forma, apoi il rastorni pe un gratar.

Dupa ce s-a racit complet, indepartezi cu grija, cu ajutorul unui cutit cu lama subtire, crusta formata la suprafata, pe marginile si in partea inferioara a blatului.

Decupezi blatul, cu ajutorul unei forme, in inimioare.



Mod de preparare aluat cacao:

Spargi ouale intr-un vas, adaugi zaharul si sarea si mixezi pana cand se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.

Adaugi iaurtul, uleiul si laptele si amesteci, cu o lingura, pana la omogenizare.

Adaugi faina amestecata cu praful de copt si mixezi pana cand obtii un aluat uniform.




Mod de preparare glazura de ciocolata:

Pui frisca intr-o craticioara pe foc mic. In momentul in care se apropie de punctul de fierbere, stingi focul si adaugi ciocolata tocata marunt. Amesteci pana cand ciocolata este complet topita.

Lasi glazura sa se raceasca, la temperatura camerei, pentru cca 20-30 minute, sau pana cand consistenta devine usor cremoasa.



Asamblare:

Adaugi, in tava de chec tapetata cu unt si faina, jumatate din cantitatea totala a aluatului cu cacao.

Asezi inimioarele, in lungul formei, in doua siruri paralele. Inimioarele se asaza pe una dintre parti in forma, astfel incat varfurile inimioarelor de pe un rand, sa fie fata in fata cu varfurile inimioarelor de pe randul opus.

Acoperi inimioarele cu restul aluatului de cacao si lovesti usor forma de chec de masa astfel incat aluatul sa acopere in totalitate inimioarele roz.

Coci checul, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 35-40 minute. Inainte de a-l scoate din cuptor, introduci o scobitoare in centrul checului. Daca iese curata, checul este copt, daca nu, il mai coci 5 minute si repeti testul.

Scoti checul din cuptor, il lasi cca. 10 minute sa se raceasca in forma, apoi il rastorni pe un gratar si il lasi sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit, adaugi glazura de ciocolata.


Tai checul si il servesti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Valentine's Day" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Valclaudia 1

24.01.2017, 16:49

IrinaIrina49 1

26.01.2017, 11:32

Ce inimioare dragalase..

oanapl 1

26.01.2017, 12:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Testoasa din cozonac