Desert prajitura cu branza si bezea

de cristina1985 in Prajituri, 19 Noi 2017 | 2905 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 15 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lg cacao
  • 15 lg zahar
  • 15 lg ulei
  • 12 lg lapte
  • 2 oua
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 15 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 4 galbenusuri
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 120 g zahar pudra
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza si bezea:

Umplutura: Se amesteca toate ingredientele.

Aluat: Se cerne faina, praful de copt si cacaua si se amesteca cu zahar, ulei, lapte, oua. Va rezulta un aluat gros, dar care curge. Se toarna intr-o tava de maxim 24 x 37 cm (cu cat este mai mica, cu atat va iesi mai inalta).

Se pune branza cu lingura, din loc in loc si se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, timp de 35-40 minute.

Bezea: Se bat albusurile spuma (tare), apoi se adauga treptat zaharul pudra si se mai bate putin. Se pune pe baie de aburi si se bat in continuare cu telul.

Se scoate tava din cuptor si se pune bezeua, dupa care se mai coace 15-20 minute.

Dupa ce s-a racit, este indicat sa o tineti in frigider cateva ore. Se taie mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si afine