Desert prajitura cu caise

de lucy2002 in Prajituri, 3 Aug 2019 | 3637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 15 linguri de zahar
  • 15 linguri faina
  • doua plicuri zahar vanilinat
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 800 gr caise fara samburi
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu caise:

Caisele se spala, se scot samburii si se taie in patru sau daca sunt mari se taie felii.

Separam albusul de galbenus.

Albusul se bate spuma cu un praf de sare, cand incepe sa creasca, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilinat, mixam in continuare pana caompzitia are aspect de bezea si adaugam pe rand galbenusurile mixand continu. Adaugam faina si praful de copt in ploaie, cu ajutorul unui tel amestecam cu atentie sa nu se faca cocoloase.

In tava de la aragaz am pus hartie de copt, am turnat compozitia si deasupra am pus caisele taiate in patru. Tava am introdus-o in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 grade C, pana cand s-a rumenit frumos deasupra. Dupa ce s-a racorit, am pudrat-o cu zahar cu aroma de vanilie.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Madalina