Prajitura turnata cu branza si stafide

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 27 Aug 2015 | 2331 vizualizari

 

Cand am prea multa branza de la tara si nu o mai mancam o transform in ceva dulce, bine-nteles.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua;
  • 16 linguri ulei;
  • 16 linguri lapte;
  • esenta de rom;
  • 16 linguri zahar;
  • un praf de sare;
  • 22 linguri faina;
  • un praf de copt.
  • Umplutura:
  • 1 kg branza desarata;
  • 150 g stafide brune;
  • 250 g zahar;
  • esenta de rom;
  • 5 oua.
  • Pentru decor:
  • zahar pudra.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu branza si stafide:

Intr-un castron se pun toate ingredientele in ordinea scrisa (la blat), apoi se amesteca pana cand se omogenizeaza. Se toarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor pentru a se inchega putin.


Se pregateste umplutura, amestecand toate ingredientele.


Se scoate tava din cuptor si se pune umplutura, apoi se toarna cealalta jumatate de aluat si se introduce din nou la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate tava si se lasa prajitura la racit, apoi se pudreaza cu zahar.


 

TIPS-URI

1

Cand se toarna al doilea strat de aluat nu se uniformizeaza cu lingura, ci se lasa sa se aseze singur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Satisfyyourcravings 1

28.08.2015, 13:05

Super!

DIANA B 1

06.09.2015, 11:30

Gata , m-am hotarat , chiar acum o execut ...

Andra_Constantinescu 1

06.09.2015, 12:56

Spor, Diana!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza