Prajitura cu fructe de padure si crema de vanilie

de Sidy in Prajituri, 21 Feb 2011 | 4448 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat 1:

  • 6 albusuri
  • 9 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 punga fructe de padure congelate

Blat 2:

  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri untura( marga)
  • 1 lingura bicarbonat stins( pf copt)
  • 3 linguri zahar
  • faina cat cuprinde
  • 100 ml zeama de la fructele de padure congelate

Crema :

  • 1 pachet unt
  • 5 linguri zahar
  • 1 budinca vanilie
  • 500 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe de padure si crema de vanilie:

Blatul 1:

Albusurile se bat spuma si se amesteca apoi cu zaharul. Se bat bine pina se intaresc.Adaugam faina, praful de copt si cana cu fructele de padure stoarse.

In cuptorul dinainte incalzit la 180 grade introducem tava cu hartia de copt unsa cu putin unt si cu aceasta compozitie moale ca un pandispan. O lasam sa se coaca bine si testam cu scobitoarea.

Cand e coapta o scoatem cu hartie cu tot si o lasam sa se raceasca.

Blatul 2:

Galbenusurile se freaca bine cu untura( margarina) apoi adaugam bicarbonatul stins, zaharul, zeama de fructe si faina. Daca doriti sa fie de o culoare mai inchisa puteti adauga 2 linguri cacao.

Amestecam bine toate ingredientele si le dam in tava captusita cu hartie de copt unsa cu putin unt, la cuptor sa se coaca. Verificam cu scobitoarea.

Crema:

Facem budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic si o lasam sa se raceasca. Adaugam untul si mixam bine sa obtinem o crema pufoasa.

Intre cele doua blaturi punem crema si deasupra pudram cu zahar praf.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Blatul 2 se poate insiropa cu un sirop cu esenta de rom.

2

Se poate face o glazura de ciocolata care sa se puna peste prajitura...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe de padure si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Mihaela11_jo 1

21.02.2011, 20:57

Foarte fina si aromata

MIUTA 1

21.02.2011, 22:41

Delicioasa,am trecut reteta la favorite cred ca e foarte buna.Tot ce faci tu Sidy e foarte bun

adry88 1

16.06.2011, 15:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si budinca