Pască tradițională

de CulinaryRainbow in Prajituri, 19 Apr 2015 | 1442 vizualizari

 

Am descoperit în ultimele zile tot felul de rețete de Pască, care mai de care mai atrăgătoare. Două dintre ele mi-au atras atenția: una fără aluat și una cu ciocolată. Am să le încerc, cu siguranță, dar parcă de Sfintele Sărbători de Paște tot pasca tradițională mi se pare mai potrivită.

Mă poartă în timp, mă face să-mi amintesc frumoasele sărbători petrecute în familie. Când eram micuță, îmi plăcea tare mult să stau pe lângă mama să împletesc aluatul și să gust din brânza dulce cu stafide.
Iată ce vă propun:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat ( pentru o tavă cu diamentrul de 26 cm ):
  • 320 g făină pentru cozonac
  • 100 g zahăr
  • 100 ml lapte cald
  • 120 g brânză proaspătă de vaci
  • două gălbenușuri
  • 50 g unt moale
  • un plic cu drojdie uscată
  • un plic cu zahăr vanilinat
  • un praf de sare
  • coaja de la o lămâie

  • Ingrediente pentru umplutura de brânză:
  • 300 g brânză de vaci
  • un ou + cele două albușuri rămase de la aluat
  • 3 linguri cu griș
  • 50 g unt
  • 50 g smântână grasă
  • 100 g stafide hidratate
  • coaja de la o lămâie
  • două plicuri cu zahăr vanilinat
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pască tradițională:

Mai întâi de toate am frământat aluatul.


Într-un castron încăpător am cernut făina și am amestecat-o cu drojdia uscată. Separat, într-un alt castron am amestecat brânza cu restul ingredientelor.


Am făcut o adâncitură în făina din celălalt castron și am turnat în ea maglavaisul.


Am frământat până când am obținut o cocă densă și elastică. Am lăsat-o să dospească aproximativ 45 de minute în loc cald.


În timp ce aluatul a dospit m-am ocupat de umplutură.


Am separat ouăle. Am pus albușurile deoparte.


Într-un castron încăpător am amestecat brânza cu restul ingredientelor, obținând o cremă de brânză fină și aromată.


După ce aluatul a dospit batem și albușul spumă tare și îl încorporăm ușor în crema de brânză.


Am împărțit aluatul dospit în 3 părți egale. O parte am întins-o și am așezat-o pe fundul tăvii. Celelalte două bucăți de aluat le-am împletit și am realizat marginea păștii.


Am pus umplutura de brânză în pască, apoi am uns-o cu grijă cu un ou bătut. Am mai lăsat-o să dospească 15 minute timp în care am încins cuptorul.


Am copt-o 20 de minute la 170 de grade, apoi am crescut temperatura cuptorului la 180 de grade și am mai lăsat-o aproximativ 10 minute.


Este o pască umedă, cu miros și gust îmbietor. Este apreciată de toată lumea pentru faptul că nu este seacă/uscată.


Paște cu lumină și liniște în suflet!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pască tradițională" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

CulinaryRainbow 1

20.04.2015, 18:12

Mulțumesc frumos!

Rocsi 1

20.04.2015, 20:58

Cat de frumoasa!

CulinaryRainbow 1

20.04.2015, 23:54

Mulțumesc, Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!