Amandina

de yammy in Prajituri, 7 Mai 2009 | 14270 vizualizari

 

Cui nu-i place amandina?! Si de ce sa o cumparam plina de e-uri, cand putem sa o facem acasa...?! Plus sa e mult mai buna si sti ce ai pus in ea :)

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 7 oua
  • 5 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf cutit de sare
Crema:
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri cacao
  • 200 g unt
  • 7 linguri zahar
Sirop:
  • 200 ml cafea
Glazura:
  • 2 plicuri glazura Dr.Oetker de caramel
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Pt blat: -Bati albusurile spuma cu sarea, 5 lg de apa si zaharul. Adaugi cacaoa, cele 7 galbenusuri batute separat si faina. Amesteci toate ingredientele cu mixerul, apoi torni compozitia in tava si coci 25 min. (poza 1)


Pt crema:- freci zaharul cu ouale si cacaoa(poza 2)

-le fierbi pe aburi pana se caramelizeaza(poza 3)

-separat amesteci untul cu 7 lg zahar(poza 4)

-le amesteci cu crema racita (poza 5)

-blatul il tai in doua si il insiropezi cu cafeaua (poza 6)

-torni crema peste blat (poza 7)

-si o intinzi uniform (poza 8)

-pui cealalta bucata de blat deasupra, tai prajitura (poza 9)

-prepari glauzura dupa instructiunile de pe plic, si glazurezi fiecare bucata in parte (poza 10)


Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Michelle 1

06.12.2009, 23:08

ruxy 1

03.03.2010, 22:41

stie cineva reteta de glazura de ciocolata specifica amandinei?ca cea de la cofetarie?

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada amaruie cu sirop de portocale