Zwetschgendatschi (prajitura cu prune)

de Cris2711 in Prajituri, 5 Dec 2010 | 6373 vizualizari

 

Zwetschgendatschi este o prajitura cu prune foarte apreciata si delicioasa in Germania.Se poate face acelasi aluat cu piersici ,caise ,visine .pofta buna

 

INGREDIENTE

  • 150grame branza de vaci
  • 6 linguri ulei
  • 1ou
  • 4 linguri lapte
  • 80 grame zahar
  • un varf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • 350 grame faina
  • 1 praf de copt
  • 20 grame unt sau margarina pentru ungerea tavei
  • 1 kilogram prune
  • 30 grame unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zwetschgendatschi (prajitura cu prune):

Branza de vaci,uleiul,oul,laptele,sarea,zaharul vanilat,faina,praful de copt se amesteca pana se obtine un aluat optimal.Aluatul se intinde pe tava unsa in prealabil cu cele 20 grame unt.Prunele (fara samburi) se injumatatesc si se aszeaza peste aluat una langa cealalta(cat mai des posibil). Se lasa la 200 grade ,circa 30 minute sa se coaca.Imediat dupa copt se intind cu o pensula cele 30 grame de unt ,topit,peste prune iar ulterior se face un amestec de 5 linguri cu zahar amestecate cu putina scortisoara si se presara peste prajitura

 

TIPS-URI

1

se poate face si cu piersici sau caise

2

daca se intampina probleme cu intinderea aluatului cu sucitorul ,se poate intinde si cu o sticla de bere aluatul

Daca ti-a placut reteta noastra "Zwetschgendatschi (prajitura cu prune)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

lilik 1

07.09.2012, 01:33

La mine aici nu e zapada,dar eu o fac oricum,e buna oricand

Cris2711 1

07.09.2012, 01:41

Lilik,pentru iarna cu frig,merge si vara dar mie iarna imi place mai mult,scortisoara ma duce cu gandul la Craciun daca nu ai zapada,dai o fuga la mine ca locuiesc la poalele Alpilor ,la lacul Bodensee

lilik 1

07.09.2012, 01:44

ce frumoooos...eu in Sicilia..la mare si la soare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Tarta Linzer cu prune si gem