Zwetschgendatschi (prajitura cu prune)

de Cris2711 in Prajituri, 5 Dec 2010 | 7377 vizualizari

 

Zwetschgendatschi este o prajitura cu prune foarte apreciata si delicioasa in Germania.Se poate face acelasi aluat cu piersici ,caise ,visine .pofta buna

 

INGREDIENTE

  • 150grame branza de vaci
  • 6 linguri ulei
  • 1ou
  • 4 linguri lapte
  • 80 grame zahar
  • un varf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • 350 grame faina
  • 1 praf de copt
  • 20 grame unt sau margarina pentru ungerea tavei
  • 1 kilogram prune
  • 30 grame unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zwetschgendatschi (prajitura cu prune):

Branza de vaci,uleiul,oul,laptele,sarea,zaharul vanilat,faina,praful de copt se amesteca pana se obtine un aluat optimal.Aluatul se intinde pe tava unsa in prealabil cu cele 20 grame unt.Prunele (fara samburi) se injumatatesc si se aszeaza peste aluat una langa cealalta(cat mai des posibil). Se lasa la 200 grade ,circa 30 minute sa se coaca.Imediat dupa copt se intind cu o pensula cele 30 grame de unt ,topit,peste prune iar ulterior se face un amestec de 5 linguri cu zahar amestecate cu putina scortisoara si se presara peste prajitura

TIPS-URI

1

se poate face si cu piersici sau caise

2

daca se intampina probleme cu intinderea aluatului cu sucitorul ,se poate intinde si cu o sticla de bere aluatul

Daca ti-a placut reteta noastra "Zwetschgendatschi (prajitura cu prune)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

lilik 1

07.09.2012, 01:33

La mine aici nu e zapada,dar eu o fac oricum,e buna oricand

Cris2711 1

07.09.2012, 01:41

Lilik,pentru iarna cu frig,merge si vara dar mie iarna imi place mai mult,scortisoara ma duce cu gandul la Craciun daca nu ai zapada,dai o fuga la mine ca locuiesc la poalele Alpilor ,la lacul Bodensee

lilik 1

07.09.2012, 01:44

ce frumoooos...eu in Sicilia..la mare si la soare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de miel reteta la ceaun
  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de cartofi noi cu fasole verde, la cuptor

de RODIMUR 7

ieri la 18:51

Salata cu mozzarella, rosii si oregano

ieri la 15:58

Salata de avocado cu ton

de Lau 9

pe 08.04 la 21:54

Desert prajitura cu crema de portocale de post

de Rocsi 9

pe 08.04 la 20:28

Cartofi Duchesse, cu branza sarata

de RODIMUR 7

pe 08.04 la 12:42

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune