Desert chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 11 Iul 2017 | 443 vizualizari

 

Imi place zmeura foarte mult si nu se putea sa nu fac cel putin un desert cu ea si in aceasta vara, in special pentru ca este culeasa de mine, de la bunica. Am vrut sa fac ceva rapid, moale si pufos si iata rezultatul :D
Reteta este pentru doua checuri.

 

INGREDIENTE

  • 400 g zmeura
  • 200 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat (8 g/plic)
  • 4 oua
  • 350 g faina
  • un praf de sare
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 12 linguri lapte
  • 100 g ciocolata alba + 2 linguri lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba:

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se freaca untul moale, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat. Se incorporeaza, pe rand, ouale. Se adauga faina, sarea, praful de copt si laptele si se omogenizeaza. Se incorporeaza 2/3 din zmeura, usor, cu o spatula din silicon, dupa care se toarna compozitia in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Se presara restul de zmeura pe deasupra checurilor si se introduc tavile la cuptor.


Dupa ce s-au rumenit frumos si au trecut de testul scobitorii, checurile se scot din cuptor, se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi se scot din tava si se lasa sa se raceasca.


Se topeste ciocolata (rupta in bucatele) impreuna cu doua linguri de lapte, se lasa sa se racoreasca, apoi se ung checurile cu ea cu ajutorul unei pensule din silicon.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

noiinbucatarie 1

16.07.2017, 09:31

lugiana 1

16.07.2017, 16:58

Gustos -delicios

DoinaRacoti 1

17.07.2017, 01:02

Waw! ce bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe rosii