Guguluf by Gaby

de mena29 in Prajituri, 3 Aug 2010 | 2077 vizualizari

 

Cu mici modificari am preluat o reteta de guguluf de la Gabita si va spun ca a iesit o bunatate.Colegii sotului au cerut reteta pentu a le da de lucru nevestelor:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 3 oua;
  • 100 gr unt;
  • 1 cana faina;
  • 1 lingura praf de copt;
  • 200 gr mascarpone;
  • 3 linguri branza de vaci;
  • 1 cana zahar;
  • vanilie;
  • un strop de sare,
  • 2 linguri cu varf de fulgi de ciocolata. 
  • Pentru glazura de lamaie:
  • 250 gr zahar pudra;
  • 2 linguri suc de lamaie;
  • 2 linguri apa fiarta.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf by Gaby:

Amestecam bine zaharul cu ouale,adaugam treptat untul moale.Faina o amestecam cu praful de copt stins cu otet,si cuun strop de sare.Adaugam ouale batute cu zaharul vanilat si mascarponele amestecat cu branza de vaci.In forma de guguluf,unsa si tapetata cu faina se toarna aluatul amestecat cu fulgii de ciocolata.Se da tava la cuptorul preincalzit,la foc mare cca15 min. dupa care 10-15 minute la foc potrivit.Depinde de cuptor.

Preparam glazura astfel:zaharul pudra il mixam bine cu cele doua linguri de suc de lamaie si cele doua linguri de apa fiarta.Turnam glazura pe guguluful fierbinte.Pofta buna tuturor!

 

RETETA IN IMAGINI

Guguluf by Gaby-0
Guguluf by Gaby-1
Guguluf by Gaby-2

COMENTARII (32)

mena29

mena29 1

13.12.2010, 23:08

tanya

Cris2711

Cris2711 1

21.12.2010, 18:45

15 pup tare de tot

mena29

mena29 1

26.12.2010, 16:56

Gaby_d e vinovata pentru reteta asta a fort super bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!