Desert prajitura cu caise si apa de flori de trandafir

de Ancutsa in Prajituri, 13 Iun 2020 | 2903 vizualizari

 

Azi vă prezint o tartă simplă, dar frumoasă și gustoasă de vară, așa cum am învățat-o de la mama, pentru că vara este despre bucuria fructelor. Și ce e mai plăcut decât să găsești fructe la fiecare mușcătură de pandișpan pufos? Pentru o notă florală discretă, am adăugat apă de flori de trandafir.
Am folosit zahărul pudră doar la decor, pentru câteva bucățele, în rest, la aluat, am folosit îndulcitor.

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă S,
  • 5 ml îndulcitor / 4 linguri zahăr,
  • Un praf de sare,
  • 100 ml ulei,
  • 1 linguriță apă de flori de trandafir,
  • 100 g făină,
  • 5 g praf de copt,
  • 500 g caise,
  • În plus:
  • 1 lingură făină,
  • zahăr pudră, după gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu caise si apa de flori de trandafir:

 

Se spală caisele, se scot sâmburii (care se lasă la uscat, după care se pot sparge și consuma) și se taie cuburi mai mari. Se adaugă peste ele o lingură de făină, amestecându-le într-un castron.

Separat, se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, se adaugă unul câte unul, gălbenușurile, uleiul și apa de flori de trandafir, amestecând cu mixerul.

Se adaugă apoi făina și praful de copt, amestecând, cu o spatulă, astfel încât compoziția să rămână aerată.

Se adaugă și caisele, amestecând lejer.

Se toarnă compoziția într-o formă de copt pregătită cu hârtie de copt.

Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aprox 25 de minute sau până trece testul scobitorii.

 Dimensiune tavă de copt: 20 cm

 

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: 

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/06/prajitura-cu-caise-si-apa-de-flori-de.html

TIPS-URI

1

Sugestie de servire: se poate pudra cu zahăr.

2

Sfat: Este bine ca fructele să se amestece cu puțină făină pentru că astfel nu se vor duce la fund, ci se vor vedea frumos prin tot pandișpanul, în plus făina va reține umezeala și se nu se va încruzi aluatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu caise si apa de flori de trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

dantes 1

16.06.2020, 12:52

Buna!

Ancutsa 1

16.06.2020, 14:24

Multumesc, domnule Dante!

Vioor22 1

19.07.2020, 12:04

Site care te plateste sa completezi sondaje online. Primesti intre 0,10-2,50 € pe sondaj completat iar la inregistrare primesti un bonus.
Inscrie-te aici https://bit.ly/38TR8VC

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec in trei culori