Desert prajitura cu ciocolata alba

de Constelatialeu in Prajituri, 19 Mar 2017 | 2958 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Julie, am zis sa incerc si aceasta varianta. Eu am injumatatit cantitatile si am ales sa pun compozitia in forma de briose.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte caldut
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 113 g faina
  • 125 g unt 82% grasime
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • zahar pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata alba:

Topim ciocolata cu untul si le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare si apoi adaugam zaharul valinilat. Galbenusurile le mixam bine impreuna cu zaharul, apoi adaugam ciocolata si untul topite, mixam din nou, adaugam faina si laptele caldut, iar la final incorporam albusurile batute spuma, cu miscari lente, de jos in sus. In tava pentru briose, asezam hartiutele de briose si punem compozitia, sa nu fie foarte pline. Tava este de 12 briose, restul compozitiei le-am pus in forme de silicon mai maricele. Se da tava la cuptorul preincalzit, mai intai la foc iute, apoi mai mic, cca. 1 ora. Se lasa la racit apoi se pudreaza cu zahar. Cred ca merg mancate si cu frisca deasupra, n-am avut, dar data viitoare asa fac....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda si cirese