Clatite cu crema de rubarba

de adnia in Prajituri, 27 Mai 2013 | 1485 vizualizari

 

Parca n-am mai postat de multisor ceva dulce, nu? Si daca tot am gasit rubarba in piata...m-am apucat de lucru! Si cum clatitele reprezinta un dulce rapid si bun, n-am putut sa rezist rugamintilor de a pregati asa ceva!

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • - 5 oua
  • -1 l lapte
  • -putin zahar pudra
  • -300 gr faina
  • -100 ml ulei
  • Pt. umplutura:
  • - 250 gr. rubarba
  • -2-3 linguri miere
  • -putina scortisoara praf
  • Pt decor:
  • -cateva agrise deshidratate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu crema de rubarba:

Din ingredientele pt aluat se fac obisnuitele clatite, pe care le stim cu totii. Pt. ca noua ne plac clatitele coapte bine, eu nu le-am lasat albe, ci le-am rumenit pe ambele parti.


Dupa ce aceasta operatiune a fost gata, am lasat deoparte farfuria cu clatite si am pregatit crema: am pus la fiert 1 l apa, apoi am plonjat rubarba curatata si taiata bucati. Am lasat sa dea in cateva clocote, pana s-a muiat. Am strecurat si am pus rubarba in robot, impreuna cu mierea si scortisoara; am pasat bine pana am obtinut o crema delicioasa, pe care am lasat-o la racit.


Am umplut clatitele cu crema de rubarba, am decorat frumos cu un mot de crema si agrise deshidratate si..am servit!


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu crema de rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

_Alina_ 1

28.05.2013, 08:57

Alina26 1

28.05.2013, 12:27

ce imi place!!!!!si eu vreau vreo doua!!!!

adnia 1

29.05.2013, 20:16

Timi, esti o norocoasa! ma bucur ca va plac clatitele mele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clătite la cuptor cu rubarbă și bezea