Clătite la cuptor cu rubarbă și bezea

de Rita Ilies in Prajituri, 31 Iul 2015 | 3762 vizualizari

 

Prăjiturica aceasta este combinația ideală pentru mine: umplutură acrișoară de rubarbă și bezea duuuuulce de te-ndrăgostești! :)
După cum știți deja, am un prieten nou. Se numește Breville Panini Maker și face clătite perfecte.
Bine, nu doar clătite. Mai face și omlete cu de toate, chifteluțe crocante din cartofi, hamburgeri, sandwich-uri calde fantastice... Nici nu mai știu! Face multe și-am să vă arăt! :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluatul de clătite:
  • 125 g făină albă
  • 30 g făină de migdale
  • 25 g fulgi de migdale
  • 20 ml apă minerală
  • 100 ml lapte
  • două ouă
  • 30 g unt
  • 20 g zahăr
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • 500 g rubarbă
  • 5 linguri cu zahăr vanilinat în casă
  • zeamă de lămâie
  • două linguri cu amidon de porumb
  • Ingrediente pentru budinca de vanilie:
  • 4 gălbenușuri
  • 50 g zahăr
  • 200 ml smântână dulce
  • 100 ml lapte
  • Ingrediente pentru bezea:
  • 4 albușuri
  • 6 linguri cu zahăr pudră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite la cuptor cu rubarbă și bezea:

   Într-un castron încăpător am omogenizat ingredientele pentru clătite lăsând apa minerală la final. Pe cât de multe ingrediente sunt, pe-atât de ușoară este rețeta. :)

Bineînțeles am conectat aparatul Breville Panini Maker la sursa de curent, iar când indicatorul luminos mi-a dat startul, am copt clătitele pe toată suprafața platanelor. Se dezlipesc extrem de ușor, deci nu trebuie să vă faceți griji.

   Am spălat și am tăiat rubarba ( apoximativ 1 cm ), am pus-o într-o crăticioară împreună cu zahărul și zeama de lămâie și am înăbușit-o ușor. Am amestecat continuu.

   Am luat vasul de pe foc, am adăugat amidonul și l-am încorporat cu grijă.

   Am așezat umplutura de rubarbă peste clătite după care le-am împachetat formând pliculețe pe care le-am așezat într-o tavă termorezistentă din sticlă. Am format 8 astfel de pliculețe pe care le-am așezat câte două unul peste celălalt.

   Într-un alt vas am pregătit budinca omogenizând gălbenușurile, zahărul și smântâna dulce. La final am încorporat și laptele, apoi am turnat compoziția în tavă, peste clătite.

   Am dat tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la 160 de grade. Am încins cuptorul în prealabil.

   Între timp am pregătit bezeaua pentru care am folosit cele 4 albușuri rămase. Le-am bătut spumă adăugând treptat zahărul pudră până când spuma a devenit foarte tare.

   Am scos tava din cuptor pentru a așeza bezeaua peste clătite.

   Următoarea și ultima etapă a fost cea de coacere a bezelei. Am introdus din nou tava la cuptor, scăzând temperatura acestuia la 110 grade ( folosiți funcția de ventilație a cuptorului sau lăsați ușa acestuia întredeschisă ).

   În aproximativ 30 de minute bezeaua a căpătat o culoare brun-aurie iar desertul a fost gata de savurat.

   Am așteptat puțin să se răcească, dar a meritat! :)

     Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

1. În mod normal este perfect dacă folosiți rubarba crudă în deserturi pentru că se înmoaie foarte repede, însă de această dată am ales s-o prepar termic pentru a putea împacheta mai ușor clătitele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite la cuptor cu rubarbă și bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

pe 13.06 la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

pe 13.06 la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

pe 13.06 la 18:43

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza dulce si stafide (la cuptor)