Fursecuri cu rahat

de babi5 in Prajituri, 14 Oct 2013 | 9388 vizualizari

 

Dragii mei sunt niste fursecuri delicioase ,taman bune alaturi de cafea si ceai si bineinteles pentru copilasi la pachetul pentru scoala..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 esenta lamaie
  • 1 pachet zahar pudra
  • 250 gr unt sau margarina
  • 3 oua
  • 2-3 linguri smantana sau lapte
  • putina sare
  • 250 gr rahat colorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu rahat:

Punem faina intr-un castron si amestecam cu sarea, zaharul vaniliat si praful de copt, apoi adaugam untul. Frecam bine, dupa care adaugam galbenusurile de ou, zaharul si smantana sau laptele. Framantam un aluat care sa nu fie nici prea tare, nici prea moale, sa se poata lucra cu aparatul de fursecuri la care punem modelele dorite.

Lasam 30 minute la rece, apoi pe o tava tapetata cu hartie de copt modelam  fursecurile si pe fiecare fursec punem cate o bucatica de rahat sau bucati de nuca. Punem in cuptorul in prealabil incins la 180 grade si lasam sa se rumeneasca. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar praf cu aroma de vanilie.

Sunt gata pentru a putea fi servite. Pofta sa aveti, ca de bune sunt bune rau.

TIPS-URI

1

Se poate inlocui rahatul cu bucati de nuca sau alune de padure

2

In locul zaharului pudra se poate folosi ciocolata menaj

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

babi5 1

15.10.2013, 08:57

Te pupa Babi Lia1 si-ti multumesc

_Alina_ 1

15.10.2013, 11:25

babi5 1

15.10.2013, 17:41

Alina Ursulina multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Napolitane umplute cu dulce de leche