Desert prajitura cu ciocolata, branza si visine

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 3 Iun 2018 | 5159 vizualizari

 

Daca iubiti ciocolata, branza si visinele, si mai ales aceasta combinatie nu ezitati sa o incercati.
Picnicul bucatarasilor.

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • un varf lingurita praf de copt
Stratul de banza:
  • 1 kg branza de vaci
  • 250 g zahar pudra
  • 4 oua
  • esenta vanilie
  • 2 linguri amidon
Jeleul de visine:
  • 500 g visine
  • 200 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1/2 plic gelatina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata, branza si visine:

Pentru blat topim ciocolata cu untul. Lasam sa se racoreasca putin. Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita cu untul, mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt.

Punem compozitia intr-o tava cu hartie de copt si introducem la cuptor 5 minute, dupa care scoatem tava din cuptor si turnam peste blat compozitia de branza. Introducem din nou tava la cuptor pentru 45-50 de minute pana se incheaga compozitia de branza. Oprim focul si lasam tava in cuptor pentru inca 15 minute.

Pentru compozitia de branza am mixat ouale cu zaharul si un praf de sare, am adaugat amidonul, vanilia si apoi branza.

Dupa ce s-a racit prajitura, am adaugat peste branza jeleul de visine caldut.

Pentru jeleu am pus pe foc visinele cu zaharul si am lasat sa fiarba 15-20 de minute. Am amestecat amidonul cu 2 linguri de apa si l-am adaugat peste visine. Am mai lasat sa fiarba cateva minute, apoi am stins focul. Eu am folosit visine proaspete.

Am pus gelatina la inmuiat in putina apa, apoi am pus peste ea cateva linguri de lichid cald din jeleul de visine. Am amestecat bine gelatina cu jeleul de visine si l-am lasat sa se raceasca.

Introducem prajitura la rece cateva ore. Se taie mult mai bine si este si mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata, branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si ciocolata